Nyt lettelsen – Medford News, Weather, Sports, Breaking News

Jeg ble fortalt at jeg ikke hadde «ingen sans for humor». Jeg tror ikke det er sant.

Jeg er imidlertid norsk, og skandinaver kan være veldig mørke. Broren min, som snakker norsk og besøker Norge, antyder at det har noe med vikingarven vår å gjøre. Jeg svarer med «Og alle de Ole og Lena-vitsene?»

Det er faktisk en bok som heter «Skandinavisk humor og andre myter». Jeg planlegger å bestille den, lese den og så gi den til broren min til jul. Det er en brukt kopi på Amazon for $10,87 «i god stand», selv om «nedre venstre hjørne av varen har en lysebrun flekk på størrelse med en ert.» Det ser ut til at det er en annen kopi for bare $1,97, uten noe om flekken.

Etter hvert som jeg blir eldre, oppdager jeg at jeg har en økt interesse for humor eller, bedre sagt, for å «lette opp». Jeg henvender meg alltid til eksperter når jeg tenker på livsendring, og Naomi Bagdonas, anerkjent humorprofessor ved Stanford Graduate School of Business, sier at lettelse kan læres.

«Letthet er en sinnstilstand. Den leter etter grunner til å glede seg i stedet for skuffet over verden rundt deg. Alle ekspertene sier: «Letthet er avgjørende for velvære.

Men de samme ekspertene antyder at humor og lettsindighet er relatert, men annerledes. Humoren er mer synlig. Han er der ute på torget for alle å se.

En godt fortalt vits eller tullete historie blir vanligvis møtt med store smil og latter. Kanskje det er en latter av og til. Det føles alltid som om personen som fremkaller disse reaksjonene har en kombinasjon av rask vidd og naturlig karisma.

Levity sentrerer imidlertid om «en følelse av lettsindighet» og innebærer «ikke å ta ting for seriøst».

Jeg finner ut at når jeg henger med folk som får meg til å le, folk som gjør meg glad, er jeg … lykkeligere. Uansett deres humorstil, «dristig og respektløs» eller «ekspressiv og karismatisk», er jeg oppbygget av deres syn på livet. Enten jeg finner disse menneskene som naboene mine eller i en TV-sitcom, har jeg tenkt å se flere av dem.

Og når jeg går inn i denne nye fasen av livet mitt, vil jeg se etter «det som er mindre morsomt», som en New York Times-artikkel av Carolyn Todd foreslår. En illustrasjon: når du passerer en hundepark, merk at den ser ut som «en bar for hundeungkarer».

Start med det som er ekte og finn merkelig moro i det. I går, for eksempel, i stedet for å skjelle ut meg selv for beslutningen om å ha et stort stykke gresskarpai til frokost, skulpturerte jeg den piskede toppingen til et smilefjes og skjeen krem ​​pisket på hundens nese i nærheten.

Hun ble selvfølgelig glad. Jeg tror hun virkelig smilte.

En annen tanke – dette er den såkalte «godartede brudd» teorien om humor. Den beste beskrivelsen av dette er: «Hvis noe er galt, ta det lett.»

Personlig eksempel: Mens jeg ventet på en Zoom-samtale i går morges, glemte jeg å mørklegge skjermen og dempe lyden, og mange mennesker jeg ikke kjenner observerte frokostøyeblikket mitt mens de spiste pai/ved å behandle en hund. Jeg tror det gjorde det som var ment å være en vanskelig samtale lettere.

Vi ryddet opp litt alle sammen. Det endte bra.

Sharon Johnson er en pensjonert pedagog. Kontakt henne på [email protected]

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *