Nytt søk etter savnet cyberekspert Kamphuis

Venner av cyberekspert Arjen Kamphuis savnet siden august 2018 lanserer et nytt søk i Norge. Ifølge dem inneholder politiets lukkede dørs etterforskning av norsk og nederlandsk politi en rekke detaljer. Pengene ble samlet inn gjennom crowdfunding for å gjennomføre forskning på stedet med vårt eget team.

I september skal den første gruppen til Norge. Dette teamet ledes av rettsmedisinsk patolog Frank van de Goot. Han er sakkyndig tilknyttet Statens kriminaltekniske undersøkelsesbyrå (NFO) og foretar også uavhengige undersøkelser når det er tvil om årsak eller forsvinninger.

Gjennom en Twitter-kanal Finn Arjen-teamet vil holde interesserte orientert om fremdriften. Han sier at teamet «kan trenge litt hjelp» med å kjøpe to undervannsdroner med spesielle lysbokser for å søke etter en fjord.

Målbeløpet på 28.000 euro, som ifølge teamet er nødvendig for hele forskningen, er ennå ikke nådd. En talsperson sa at satsingen består av to deler og at det nå er strømmet inn nok penger til å fullføre den første delen.

Handlingen på crowdfunding-plattformen Fundrazr som skulle avsluttes i dag, forbli åpen. På tidspunktet for skriving av disse linjene er mer enn seks tusen euro samlet inn på denne måten. De involverte kan også donere via iDeal eller Bunq.

Forsvinning

Cyberekspert Arjen kamphuis besøkte den norske byen Bodø i august 2018. Et norsk hærs cybersikkerhetssenter og en NATO-base er også lokalisert der. Nederlenderen ble sist sett 20. august 2018.

Han ga råd til regjeringer og varslere om hvordan de kan overføre informasjon trygt uten å bli fanget opp av fiender. Han har tidligere hjulpet Wikileaks-grunnlegger Julian Assange. Han kritiserte også måten regjeringer med data og personvern og en svært ettertraktet foredragsholder og rådgiver i svært tekniske datasikkerhetsproblemer.

Artiklene hans ble tidligere samlet i en bok: Informasjonssikkerhet og Videoland laget en firedelt dramaserie om forsvinningen under tittelen «De vet alt om deg» (se traileren nederst i artikkelen). Det er mistanke om at Kamphuis» forsvinning har noe med jobben hans å gjøre. Så langt er en bærbar PC, en telefon og en kajakk fra Kamphuis funnet.

De vet alt om deg

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *