Oceania Football Confederation «Football House» åpner i Tāmaki MakaurauNgahue Reserve i Tāmaki Makaurau er nå det stolte hjemmet til det nye Oceania Football Confederation (OFC), fotballens hjemsted.

Begavet med Maori-navnet Te Kahu o Kiwa, vil bygningen tjene til å støtte fotball over Te Moana-nui-a-Kiwa, Stillehavet. Fullt finansiert av OFC, vil det også fungere som det nye hovedkvarteret for OFC-operasjoner i Oceania-regionen.


Innvielse av OFC Home of Football.

Varaordfører Desley Simpson er glad for at et lukket deponi i Ngahue-reservatet har blitt forvandlet til et globalt anlegg som har større samfunnsfordeler i hele regionen.

«The House of Football hjelper til med å sementere det bredere Colin Maiden Park-området som et knutepunkt for sportsaktiviteter, med tilstøtende fasiliteter for nettball, tennis, cricket og rugby som alle drar nytte av bruken av den større parken.

«Planer er også i gang for å legge til kunstig hockeygress, som gjør dette til en stor sportsarena for Ōrākei og Tāmaki Makaurau.»


Varaordfører Desley Simpson og FIFA-president Gianni Infantino.

Varaordfører Desley Simpson og FIFA-president Gianni Infantino.

I samarbeid med Auckland Council og Ōrākei Local Council, inkluderer det nye anlegget to kunstige baner, garderober, en tilstøtende treningsplass og parkeringsplasser.

Banene er allerede mye glede av lokale fotballklubber i området, og samfunnet blir tildelt 24 timer i uken, per bruk av banenes gress.

«Vi er glade for å ha «Home of Football» i vår patch og jobber kontinuerlig med å forbedre banene og spillerfasiliteter etter hvert som sporten blomstrer i Auckland, sier Scott Milne, kommunestyreleder Ōrakei.

Anlegget ble innviet i en offisiell innvielsesseremoni 21. oktober ved at OFC-president Lambert Maltock klippet det seremonielle båndet sammen med FIFA-president Gianni Infantino.

FIFA-president Gianni Infantino var i Tāmaki Makaurau for den offisielle trekningen av FIFA verdensmesterskap for kvinner i 2023, som starter 20. juli neste år. Ni kamper vil finne sted på Tāmaki Makaurau, med turneringsåpningen bekreftet på Eden Park mellom Norge og New Zealand.cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *