Oda fra Norge ønsker å utvide til Tyskland

Oda kjøretøy i Berlin

Leveringstjenesten ønsker å gjøre like mange salg i Tyskland som i Norge og Finland til sammen.

Berlin Antall nettbaserte matleveringstjenester fortsetter å vokse: Det norske nettsupermarkedet Oda planlegger også å lansere i Tyskland på nyåret. Her i landet møter Oda leverandører som Rewe, AmazonBringmeister og Knuspr, men også oppstartsbedrifter som Flink, Gorillas og Getir.

For internasjonalisering mottar selskapet nå tilsvarende 145 millioner euro fra eksisterende investorer som f.eks prosus og Kinnevik og nye givere. Først starter nordmennene i Berlin. For dette formål ble det bygget et logistikksenter på 15 400 kvadratmeter sør for den tyske hovedstaden.

«I en internasjonal sammenligning er det tyske matmarkedet fortsatt relativt lite digitalisert», forklarer Malte Nousch, sjef i Oda Germany, i et intervju med Handelsblatt og identifiserer en «enorm mulighet». Andelen nettsalg i matvarehandelen er fortsatt i ensifret prosentvis størrelse og er derfor betydelig lavere enn i Storbritannia eller Frankrike.

Med 9000 produkter er Oda-utvalget relativt rikt. Likevel ønsker oppstarten å være spesielt fleksibel med tanke på leveringstider.

Dagens toppjobber

Finn de beste jobbene nå og
bli varslet på e-post.

Online supermarked Oda overtar Aldi med utvidelse

«Oda retter seg mot et veldig interessant segment som knapt har blitt berørt så langt,» sier e-handelsekspert Matthias Schuh. Så langt er det ingen rabatt blant leveringstjenestene. Den norske nykommeren utfordrer stasjonære supermarkeder i lavprissegmentet og er derfor en sterkere konkurrent for tradisjonell handel enn for andre leveringstjenester, er overbevist professor i e-handel og handel ved Universitetet for naturvitenskap søkte fra Luzern.

mål

250

millioner av euro

Oda ønsker å oppnå årlig omsetning i Tyskland.

Oda ligger foran Aldi med utvidelsen. Ifølge næringslivet ønsker den tyske rabattgiganten å lansere sin egen leveringstjeneste i første halvdel av 2023.

Nordmenn ser imidlertid ikke på seg selv som rabatter i Tyskland. «Oda vil tilby et bredt utvalg av produkter i inngangsprissegmentet i Tyskland, men prisene vil i stor grad være basert på supermarkedsnivåer,» sa selskapet. Fysiske supermarkeder så vel som dagligvareleveringstjenester bør vurdere Oda som seriøs konkurranse.

>> Les om det: Leveringstjeneste: Aldi Süd planlegger en nettbutikk for ferskvarer

Oda ønsker å teste i januar og deretter betjene hele Berlin i første kvartal. «Berlin kan bli like viktig for Oda som Norge er i dag,» sier Nousch selvsikkert.

I Tyskland sikter leveringstjenesten mot en årlig omsetning på 250 millioner euro. Det hadde Oda tjent det siste året – da oppstarten kun var aktiv i Norge og Finland. Driftsmessig var selskapet – som ble grunnlagt i 2013 av ti venner – bare i mørket i fjor.

Nordmennene ønsker også å tjene på det svært konkurranseutsatte tyske markedet. «Vi ønsker å raskt bli lønnsomme, spesielt i det nåværende markedsmiljøet,» sier Nousch.

Oda Tyskland-sjef Malte Nousch

Nordmennene vil raskt tjene penger i Berlin.

Vi drar nytte av den høye automatiseringsgraden på lageret, som garanterer lave faste kostnader, avslører Nousch, sjefen i Oda Tyskland. Oppstarten bruker blant annet egenutviklede algoritmer for å distribuere produkter optimalt.

Markedet for levering av måltider i Tyskland er nå delt i to. På den ene siden annonserer nettsupermarkeder som Bringmeister og Knuspr til kunder som ønsker varene levert hjem til faste leveringstider. På den annen side er det oppstartsbedrifter som Flink, Gorillas og Getir, som leverer et mye mindre produktspekter med sykkelbud på svært kort varsel.

Ifølge innsidere er en konsolidering nært forestående her. Tyrkias Getir hurtigmatleveringstjeneste kan ta over Berlin-konkurrenten Gorillas denne uken.

Følgende: Under denne ordreverdien er ingen levering verdt – slik skal leveringstjenester beregnes

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *