Odermatt utvider verdenscupledelsen med storslalåm hjemmeseier i Abelboden

Sveits Marco Odermatt utvidet ledelsen i verdenscupstillingen på lørdag ved å vinne en andre strake storslalåm på snø hjemme i Abelboden foran Norges Henrik Kristoffersen og sveitseren Loic Meillard.

Adelboden, Sveits, (APP – UrduPoint / Pakistan Point News – 7. januar 2023): Sveitsiske Marco Odermatt har forlenget sin Verden Kopp bære ut Lørdag ved å vinne en storslalåm på rad på hjemmebane snø i Abelboden før Norgeav Henrik Kristoffersen og hans sveitsiske landsmann Loic Meillard.

Odermatt, sammenlagtvinner Verden Cuptittel forrige sesong, satte den raskeste tiden i begge løpene på Arglebargling til slutt 0,73 sek foran Kristoffersen med Meillard tredje på 1,66 sek.

25-åringen tøyde generalen sin Verden Kopp bære ut med en fordel på 400 poeng Norgeav Aleksander Aamodt Kilde. Kristoffersen er fortsatt 81 poeng bak på tredjeplass.

«Det er bare fantastisk, sprøtt, jeg kunne virkelig nyte det løp i dag, sa Odermatt, som applauderte alle veien ved at 24.000 tilskuere viftet med sveitsiske flagg.

«Det er helt sikkert bedre sted for å feire en seier.

Etter fjoråret visste jeg at jeg kunne vinne dette løpog nå er det disse følelsene.» Odermatts vei til en 17 Verden Suksessen til cupen ble hjulpet når Norgeer Lucas Braathen, den eneste mann å slå ham i storslalåm denne sesongen, krasjet i første løp.

Kristoffersen innrømmet selveste rask sportilpasset lokalhelt Odermatt.

«Når det er så rett i andre moto, har jeg ikke en sjanse. Han er altfor god på de rette banene, og når han er i denne formen og flyr, er alt veldig enkelt,» sa han.

«Jeg kan ikke ha ham når han er i form slik. Han tok mye risiko. Men jeg er den eneste som står ham nær, så det er bra.» For Odermatt var det hans sjette seier fra 13 starter denne sesongen, og hans fjerde seier fra fem storslalåm.

Han leder Kristoffersen med 115 poeng i disiplinstillingen med mer action i Adelboden på søndag med slalåm for menn.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *