Økonomiavdelinger med AI overgår sine jevnaldrende uten


Selskaper hvis finansielle tjenester bruker kunstig intelligens (AI) presterer mye bedre enn sine konkurrenter som ikke har denne teknologien. Dette er tydelig fra den globale studien «Finance, AI and the Future of Decision Making» av IT-konsulentselskapet Unit4. Nesten halvparten av selskapene med AI (47 %) mener de presterer godt, sammenlignet med bare 28 % av selskapene uten «teknologi».

Studien av Unit4 – en leverandør av enterprise cloud-applikasjoner for menneskesentriske organisasjoner – ble utført blant 1760 beslutningstakere i finansavdelinger i Australia, Belgia, Canada, Frankrike, Tyskland, Nederland, Norge, Singapore, Sverige, USA og USA stater. Storbritannia. Respondentene kom fra mellomstore bedrifter med mellom 100 og 9 999 ansatte.

«AI er av stor interesse for finansavdelinger over hele verden, med tidlige brukere som tror at det har en positiv innvirkning på organisasjonens ytelse,» sier Gorden Stuart, finansdirektør i Unit4. «AI skal imidlertid ikke bare sees på som et middel til å automatisere prosesser. »

«Dette kan hjelpe finansfagfolk til å spille en mer strategisk rolle, tolke data gjennom teknologianalyse og oversette resultatene til meningsfull og relevant innsikt for organisasjonen deres.» De kan dermed bidra til å bestemme den økonomiske retningen.»

Videreutdanning i AI

Studien viser også at 62 % av nederlandske finansfagfolk forventer å bli stadig mer involvert i strategi og beslutningstaking. 60 % av dem tror at deres daglige oppgaver vil endre seg betydelig i samme tidsrom.

Til tross for det positive synet mange respondenter deler angående AI, er ikke alle klare for et slikt rolleskifte. 82 % sier de ønsker å forbedre sine «økonomiske ferdigheter» betydelig i løpet av de neste tolv månedene. Nesten tre av fire finansfagfolk planlegger å lære mer om AI, maskinlæring, koding, dataanalyse og datavitenskap i løpet av det kommende året.

Finanseksperter indikerer at reduksjon av menneskelige feil (32 %) og tidsbesparelse (36 %) anses som de viktigste fordelene med AI. Til slutt sier 22 % av respondentene at kunstig intelligens vil hjelpe kollegene deres til å ta valg raskere, og 26 % tror det vil gi nyttig informasjon for beslutningstaking.

Les også: Kunstig intelligens som et verktøy for å innovere kundeopplevelsen

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *