Olomouc vil se de beste håndballspillerne i verden, tsjekkerne vil utfordre Norge

Olomouc – Den store håndballfestivalen finner sted på fredag ​​i idrettshallen til Palacký-universitetet i Olomouc. Det tsjekkiske kvinnelandslaget skal møte det beste laget på planeten de siste årene, Norge.

Tøft norsk forsvar under siste EM. I hvitt, fra venstre til høyre, Karoline Naess, Heidi Loke, Marit Malm Frafjord

| Foto: ČTK/AP Foto/Marko Drobnjakovic

De regjerende verdensmesterne og OL-vinnerne presenterer seg også for Hane-publikummet på lørdag, når de møter det slovakiske landslaget.

Trener Jan Bašnýs lag møter Norge to ganger denne uken i innledende kamper: onsdag i Zlín og fredag ​​i Olomouc.

Tsjekkerne er selv nysgjerrige på hvordan de vil oppføre seg mot stormakten i starten av sesongen.

«Vi gleder oss alle og jeg tror det blir en god kamp. Vi setter pris på muligheten til å spille en innledende kamp med et slikt lag, men også det faktum at nordmennene valgte oss,» sa den tsjekkiske representanten Petra Vítková.

«Det faktum at et lag av denne kvaliteten kommer hit i den sterkeste oppstillingen er for meg personlig en hyggelig overraskelse. Det vil være en veldig vanskelig inspeksjon, men igjen kan det ta oss et sted. Vi får se hvordan det blir håndball,» sa Vítková.

Minkene har vært de siste sesongenes absolutte herskere. De vant de olympiske leker i Beijing og London, det siste verdensmesterskapet i 2011 og fire av de fem siste EM. Seiersrekka deres ble avbrutt av Černohorky på fjorårets EM.

Raníková fikk ikke reise til Olomouc

Mens nordmennene kommer med sterkest mulig utvalg, vil det tsjekkiske laget bli svekket av flere tradisjonelle oppslutninger.

Mangler Iveta Luzumová, Pavla Poznarová, Klára Černá og nummer 1-keeper Barbora Raníková.

Den tidligere Zora-keeperen ble ikke frigitt for kamper av sin nåværende arbeidsgiver, Metz Handball, men Olomouc håndball vil alltid ha en representant i Kristýna Salčákovás person. Navnene til Anna Gebre Selassie og Tereza Kubáčková er også på listen over vikarer.

Bašnéhos lag møtte Norge i desember i fjor under EM i Serbia og tapte etter en kjempekamp med kun to mål 19:21. I mer enn femti minutter hadde tsjekkerne til og med en sensasjonell ledelse.

«Du må spille kamper som denne hundre prosent for å kvalifisere deg til EM,» sa Bašný. «På grunn av fraværet, må vi delvis improvisere,» la han til.

Det tsjekkiske og norske laget forbereder seg til oktoberstart av kvalifiseringen til EM. I desember skal de to lagene møte verdensmesterskapet i Serbia.

Nordmennene avslutter sin turné i Tsjekkia lørdag med en forberedende duell i Zora-hallen i Olomouc mot slovakene, nyledet av den tsjekkiske treneren Dušan Poloz.

Zora Olomouc-trener Jan Bělka er et nytt medlem av det tsjekkiske landslagets implementeringsteam. Han blinket bare på treningsleiren i Luhačovice på grunn av tidsbegrensninger.

«Dette er min første presentasjon for laget. Det viktigste venter meg bare i kvalifiseringskampene for overgangen til EM,» sa Bělka, som inviterer fansen til Olomouc gymsal.

«Å se et av de beste lagene i verden og olympiske mestere i aksjon er en stor attraksjon for tilskuerne. Alle spillerne ser virkelig frem til kampene, det blir en flott ferie,» legger Bělka til.

Norske håndballspillere i Olomouc:

Fredag ​​20. september kl 17:00:
Tsjekkia – NorgeUP treningsstudio i Olomouc.

Lørdag 21. september kl 17:00:
Norge – SlovakiaDHK Zora Olomouc rom.

Billetter til kampen Tsjekkia – Norge i Olomouc selges kun før kampen ved inngangen til idrettshallen. Prisen er 90 CZK, barn, studenter og pensjonister betaler 50 CZK.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *