Østerrike er imot utvidelsen av Schengen-området

EU-kommisjonen (EF) ba onsdag om å inkludere Bulgaria, Kroatia og Romania i Schengen-området.

Schengen-området omfatter de 22 medlemslandene i Den europeiske union (EU), pluss Island, Liechtenstein, Norge og Sveits.

Allerede i 2011 fullførte Romania og Bulgaria evalueringsprosessen for å bli med i Schengen-området, men EU-rådet utsatte vedtaket i 11 år. I desember 2021 bekreftet EUs råd at Kroatia, som ble med i EU i 2013, også oppfylte alle kriteriene for å bli med i Schengen-området.

Østerrikes innenriksminister Gerhar Karner sa til avisen «Kurier» at det nå ikke var riktig tidspunkt å stemme om utvidelse av Schengen-området fordi det ytre grensesystemet ikke fungerte.

Østerrike opplever for tiden en økt tilstrømning av flyktninger. Flyktninger ankommer Østerrike via den såkalte Balkan-ruten, og krysser først flere andre land i EU.

Ifølge data fra det østerrikske innenriksdepartementet har mer enn 90 000 flyktninger nådd landets grense siden starten av året, 75 000 av dem var ikke registrert i et annet EU-land tidligere.

Regjeringene i EUs medlemsland forventes å stemme om de tre landenes opptak til Schengen-området på ministermøtet 8. desember. Utvidelsen av Schengen-området krever et enstemmig vedtak.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *