Østerriksk domstol frikjente tidligere visekansler Strachi

I august 2021 dømte retten den 53 år gamle politikeren til en betinget fengsel på 15 måneder for å ha akseptert donasjoner på 12 000 euro fra lederen av en privat klinikk i Wien.

Påtalemyndigheten hevdet at donasjonen var et forsøk på å kjøpe en lovendring slik at lederen av sykehuset kunne fakturere kostnadene ved behandlingen direkte til den østerrikske statlige helsekassen.

Et år senere ble imidlertid rettens dom fra 2021 opphevet og det ble tatt en beslutning om å prøve saken på nytt, ettersom bevis til fordel for Strache ikke ble vurdert under rettssaken. .

I den andre rettsaken fant dommeren at påtalemyndigheten ikke hadde lagt frem nok bevis til å kvalifisere som en forbrytelse.

I dag ble sammen med Strache også klinikkdirektør Walter Grubmiller, som også er Straches venn, frikjent. Han hadde allerede fått 12 måneders betinget fengsel.

Innholdet fortsetter etter annonsen

Reklame

Det er foreløpig ikke kjent om påtalemyndigheten vil anke rettens avgjørelse.

Strache ble i fjor frikjent i en annen korrupsjonssak som involverte Asfinag, det statseide selskapet som fører tilsyn med østerrikske motorveier.

I Østerrike i mai 2019 vakte en video publisert av tyske aviser en bred reaksjon, som viser hvordan Strache, i en samtale med en kvinne han møtte på den spanske øya Ibiza, utgitt seg som en slektning av en russisk oligark, tilsynelatende tilbyr offentlige forsyningskontrakter i bytte mot kampanjestøtte. Fremveksten av de såkalte Ibiza-videoene førte til oppløsningen av den konservative FPÖ-koalisjonen og kansler Sebastian Kurz, og fikk påtalemyndigheten til å starte en etterforskning som avdekket ytterligere påståtte forseelser fra Strache og andre fremtredende politikere.

Kurz trakk seg som kansler i 2021, men hans konservative parti, det østerrikske folkepartiet (ÖVP), sitter fortsatt med makten i en koalisjon med De Grønne.

Etter Ibiza-videoskandalen mistet FPÖ popularitet, men nylig har støtten deres økt igjen.

Foreløpig er FPÖ i en lignende posisjon som sosialdemokratene på meningsmålingene. Dette er de to mest populære festene i landet.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk CTRL+Enter.

Merk feil tekst og meld fra!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *