Østersjøbiennaler: Kunsthalle Rostock tar et tilbakeblikk på historien

Kunstgalleriet Rostock med en ny utstilling tar den opp Østersjøbiennalenes nesten 60 år lange historie og ønsker samtidig å oppdatere den. Utstillingen kan sees fra søndag til 18. februar på hele overflaten av museumsbygningen i to etasjer samt i deler av det tilstøtende utstillingsdepotet.

Kunsthallen ser på seg selv å ha et ansvar for å rette oppmerksomheten mot ideen om Østersjøbiennalen som et kosmopolitisk forum for kulturell utveksling i Østersjøregionen, sa Kunsthalle-direktøren, Jörg-Uwe Neumann.

Kulturminister Bettina Martin (SPD) fremhevet betydningen av forbundsstaten som Tysklands inngangsport til Østersjøen. «I dag opplever vi samarbeid i Østersjøen på ulike måter innen økonomiske, politiske, vitenskapelige og kulturelle felt,» forklarte hun. Prosjekter som «Review Baltic Sea Biennale» har forent befolkningen i Østersjøregionen gjennom kunst. – Dette aspektet utgjør en viktig pilar i vår strategi for tettere samarbeid i Østersjøregionen, sa ministeren. Huset ditt støtter utstillingen med 30 000 euro.

Del av utstillingen «Review of the Baltic Sea Biennale. «The Democratic Space» inkluderer en gjennomgang av de femten biennalene fra 1965 til 1996 med totalt 45 verk av seks kunstnere fra Kunsthallens fond samt internasjonale lån.

Den andre delen av utstillingen presenterer samtidskunst fra Tyskland, Mecklenburg-Vorpommern og hele Østersjøregionen. Det er et omfattende støtteprogram for prosjektet.

Den første «Biennale of the Baltic Sea Countries» fant sted i 1965 i det som nå er Sjøfartsmuseet i Rostock. Den gang verk av kunstnere fra både tyske stater samt fra Finland, Polen, Danmark, Sverige, Sovjetunionen samt Norge og Island var utstilt.

«Uten Biennalen ville ikke den nåværende Kunsthalle blitt bygget og innviet i 1969,» sa Antje Schunke, prosjektleder for Kunsthalle. Den siste biennalen fant sted i 1996.

© dpa-infocom, dpa:231118-99-995258/3

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *