Øyeblikksbilder av Eric Cantona: United-fansen husker «Kongen»

BEN HIBBS

Journalist, livslang United-fan

«Møt aldri heltene dine», heter det. Med fare for å falle gratis på navnet, har det aldri vært min erfaring i 15 år med intervjuer i Manchester United.

«Sir Alex har fanget oppmerksomheten din; varm, imøtekommende, ekspert på ethvert emne og overraskende nok full av sang. Noen som forventer Sinatra-aktig sang fra balkongen på Carrington? Roy Keane, sent på timeplanen, gikk ned trappene til treningen bakken, en kopp te og en tallerken i hånden – det urbeistet til en feltkonkurrent – ​​som forsiktig beklager, «beklager at jeg er sent ute, jeg holdt på med yoga.»

«Kongen blant kongelige fotballsoundbite må imidlertid være Eric. Hvor unik kan du være i et intervju med det gåtefulle geniet som ga oss den strålende replikken «når måkene følger tråleren …»?

«Kall det en politimann, kall det lurt Cantonas hengivenhet for folket i Manchester og de som følger United over hele verden, jeg lar fansen stille spørsmålene. Jo mer hverdagslig jo bedre, gull vil garantert følge.

«Tjueto, frisk i ansiktet og så ut som om jeg var rundt 16, spurte jeg: «Hva er favorittstedet ditt i verden å besøke?» Etter en bevisst pause, et glimt i øyet og et smil som er karakteristisk ironisk, kommer han tilbake: «I seng med en kvinne… har du vært?»

BEN ASHBY
Inside United-redaktør, livslang United-fan

«Min egen audiens med Kongen fant sted under ganske merkelige omstendigheter: i en hotellgang i Norge ved midnatt. Eric hadde sagt ja til å gjøre en offentlig opptreden i byen Lyngdal, som hadde blitt møysommelig organisert av en stor lokal United-fan ved navn Jahn-eric Birkeland. [such a Red that he’s converted the basement of his house into the ultimate United den – look up ‘Little Old Trafford Pub’ to see what I mean].

«Forente fanatikere fra rundt og lenger unna i Norge – en høyborg for rød støtte, selvfølgelig – kom ned til den sjarmerende og normalt rolige byen på sørspissen av landet, alle ivrige etter å møte, hilse og generelt falle for føttene til Monsieur Cantona. Jahn-eric hadde invitert Inside United til å komme, en mulighet vi selvfølgelig hoppet på. De første detaljene var litt skissere med hensyn til nøyaktig hvor og når Eric ville dukke opp – et passende likklede av mystikk for en så gåtefull karakter – og det var absolutt ingen garantier for å komme nær ham.

«Men utrolig nok kom øyeblikket – og det var et øyeblikk som skyldte en liten bit til journalistisk utholdenhet og mye til Erics sjenerøse tålmodighet. Den store åpenbaringen hadde virkelig materialisert seg, arrangert på Strandhotellet i byen ved bredden av en lokal fjorden Eric var kommet med hurtigbåt [as you do when you’re Eric Cantona] før han møtte hordene av overbegeistrede røde, klemte kjøttet og generøst signerte det de kunne legge foran ham. Så kom hovedbegivenheten, en sittende middag med Eric og brødrene hans Joel og Jean-Marie, æresgjestene ved toppbordet, etterfulgt av et dybdeintervju på scenen utført av den kjente United-fansen og minstrellen Pete Boyle. . , hvor franskmannen snakket fritt og lenge om sin tid i United og den nåværende Reds-scenen på den tiden [this was September 2019].

«Det hele endte i høylytte scener, med Boyley som ledet en klassisk United-sang [they did indeed ‘drink-a-drink-a-drink’ that night] og Eric som forlot rommet som en romersk keiser, ble lystig og slengt underveis, praktisk talt revet med av sine svimlende undersåtter. Han hadde allerede gitt sjenerøst av tiden sin, snakket lenge, håndhilste på hundrevis av hender – for ikke å snakke om å drikke rødvin regelmessig utover kvelden. Det var sent, han ville ha vært sliten, han ville ha ønsket seg litt tid for seg selv og fredens oase på hotellrommet. Han hadde all rett til å nekte meg da jeg spurte ham om han ville ha tid til noen ord til bladet. Han gestikulerte kort som for å si «Jeg har nettopp intervjuet i 45 minutter på scenen, vennen min,» men etter et raskt ord med brødrene hans nikket han.

«Mens Eric trakk seg ut av den jublende mengden av fans, ba Jean-Marie meg gå opp til tredje etasje og vi ville gjøre intervjuet der. Jeg fulgte behørig instruksjonene mine og ventet – og plutselig var han der og skrittet ned gangen mot meg og klubbfotograf Ash Donelon. Det er når du møter Eric personlig at du innser hvor fysisk imponerende han er. Bryst bredt, stort, sterkt. Du kan raskt forestille deg hvilken mektig idrettsutøver og en håndfull motstanderspillere han ville vært på sitt fysiske høydepunkt, for ikke å nevne alt det kunstneriske han bar i sinnet og i føttene.

«Han var høflig, sjenerøs, omsorgsfull og ufeilbarlig tålmodig når han gjennomgikk og svarte på spørsmålene mine. Jeg chattet sannsynligvis, jeg ville ha spøkt, jeg forvekslet ham med min gjenværende vestlandsaksent. Men du ville aldri finne ut av svarene hans – han gjorde et akseptabelt intervju av en brosteinsbelagt samtale. Og alt dette til fordel for en fullstendig fremmed, lenge etter leggetid, etter en natt med drikking. For en legende. Akkurat nå skjer det bare, men når jeg ser tilbake, er det så surrealistisk: Å sitte i en hotellgang, tilbake til den ene eller den andre av veggene, og snakke en-til-en med mannen jeg elsket som spiller mer enn 20 år tidligere. Åh, og hva med hans antatte «aura» du hører om? Ja, det er ekte.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *