Pabriks: Vestlige land bør hjelpe Ukraina til å fungere normalt under vinterforhold

Møtet diskuterte levering av fremtidig militær bistand til Ukraina, samt behovet for å investere i et internasjonalt fond. I dette fondet kan det også tiltrekkes midler fra land utenfor Europa.

Pabriks fortsatte å støtte vestlige land til Ukraina, og understreket at det er nødvendig å tenke ikke bare på forsyningen av våpen og våpen, men også på de tingene landet trenger for å fungere, fordi for eksempel Ukraina for tiden har strømforsyning problemer.

«Det er essensielt at vi kan garantere at den ukrainske hæren ikke er frossen, er matet, klar for kamp, ​​og at soldatene kan tåle denne vinteren og være den russiske hæren overlegen. Ukraina må ikke ha problemer med forsyning under vinterforhold, vi må sørge for det», understreket ministeren, mens han la til at de fleste landene i den nordlige gruppen er de mest aktive støttespillerne til Ukraina.

Samtidig bemerket ministeren at selv om støtte til Ukraina for vestlige land er et spørsmål om politisk vilje, har ikke militærindustriens kapasitet vært gitt for denne typen krigføring i de siste tiårene, og vestlige land har ikke blitt gitt. kan raskt endre situasjonen.

Det betyr at Latvia bør bruke denne tiden til å utvikle sin militære produksjon, og det må også tas i betraktning at Russland på et tidspunkt vil komme seg etter tapene i Ukraina.

Nordic Group er et uformelt samarbeidsforum som inkluderer de nordiske landene, de baltiske landene, Tyskland, Polen, Nederland og Storbritannia. Medlemmene i gruppen er forent om målsettingen om å utvikle felles samarbeidsprosjekter på forsvarsfeltet.

Møter med Northern Groups forsvarsministre holdes to ganger i året. Hvert halvår tildeles ledelsen av Nordic Group til et av medlemslandene, og for tiden er lederlandet for Nordic Group Norge.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *