Patricia Eidukas ved sesongstart: «Jeg klarte også å overraske meg selv»

Det er allerede meldt at i Lillehammer tok Eiduka 11. plass på 10 km fri med egen start, 12. plass på sprint fristil og ble nummer 25 på 20 km klassisk stil med fellesstart.

«Jeg vil gjerne si at jeg begynte å løpe litt etter litt. Jeg må ærlig si at jeg ikke hadde forventet å kunne starte helgen så bra. Jeg klarte også å overraske meg selv», sier 22-åringen. gammel skiløper.år om resultatene i Lillehammer.

På den første etappen, i den finske byen Ruka, tok den latviske utøveren 39. plass i den klassiske sprinten, 30. plass på 10 kilometer klassisk og 21. plass på 20 kilometer fri forfølgelse.

Eiduka forteller at i den første fasen ble alt gjort slik hun forestilte seg.

«Jeg ville kanskje starte sprinten bedre i klassisk stil, men jeg skjønte på forhånd at jeg ikke kommer til å være i så god atletisk form at jeg bare løper. Derfor anser jeg også det første steget som en suksess,» sier skiløperen. .

Hun forklarer at det er flere årsaker til denne innkjøringen. For det første var treningsprosessen litt annerledes og treningsopplegget ble ikke justert slik at Eiduka var på sitt beste allerede i starten av sesongen.

En stor rolle spilles også av det nye laget, som inkluderer en utøver denne sesongen.

«Jeg kan fortsatt ikke annet enn å være glad for å bli med i det britiske teamet. Jeg føler meg allerede som en av mine egne med dem. Jeg har bare jobbet med dem i tre til fire uker, men jeg har «inntrykk av å vite dem i flere år», fornøyd med valget som ble tatt, erstattet det polske laget, som hun trente med de tre foregående sesongene, henne med det britiske laget.

«De tok så godt imot meg at det til og med var litt uventet for meg. Jeg er veldig interessert i trenerne, og de andre utøverne er så hyggelige og lydhøre. Jeg kan bare si det beste,» legger Eiduka til.

Hun påpeker at deltakelse på det britiske landslaget, der resultatene som oppnås er enda høyere enn i den polske enheten, er et steg i karrieren til den latviske skiløperen. Andrew Musgrave tok for eksempel fjerdeplassen over ti kilometer med egen start fredag.

«Polakkene hadde ikke slike toppidrettsutøvere, også fordi laget var veldig ungt. Vi var alle junior- og U-23-løpere på det polske landslaget. Det er også derfor resultatene ikke var like gode som britene nå «, sa atleten.

Tidligere hadde Eiduka også tatt høyere plasseringer i PK-etappene, og endte på åttende og tiende plass, men fredagens 11. plass over den ti kilometer lange distansen med egen start ga ham også poengrekord i forbundets karriere Ski International (FIS) (16,73 poeng) . ).

«Selvfølgelig har jeg også vært litt høyere i PK-etappene, men jeg setter definitivt mer pris på de FIS-poengene.

Vi visste allerede at utøveren går glipp av tredje PK-etappe denne uken på den norske banen til Beitustelene.

«Jeg skal hvile litt denne uken. Allerede søndag flyr jeg til Sveits, hvor neste PK-etappe går i Davos i midten av desember. Deretter blir neste konkurranse Tour de Ski ved årsskiftet året,» sier Eiduka om planene sine for desember.

I den samlede verdenscupstillingen er Eiduka på 16. plass med 224 poeng, mens leder med 528 poeng er norske Tirila Veng, som er 76 poeng foran svenske Frida Carlsson. På slutten av andre etappe av PK er Eiduka leder av U-23-klassifiseringen, hvor hun er 48 poeng foran andreholderen, norske Heleni Mariji Fosseholm.

Denne sesongens verdensmesterskap er planlagt mellom februar og mars i den slovenske byen Planačić.

Eidukas startet sesongen i midten av november på Muonio-banen i Finland, hvor han vant en niendeplass i den ti kilometer lange fristil-FIS-konkurransen i hard konkurranse. En uke før verdenscupstart lå latvieren på 12. plass på ti kilometer fristil i Beitustelene.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *