PIFFF: Avslutningsdag: en morsom hund, prisutdelingen og en formørkelse

Det er allerede slutt på PIFFF, For en uke! Ferdig med filmene fra den offisielle konkurransen, men det er fortsatt ting å se som den franske premieren på god gutt (Viljar Boe) og selvfølgelig avslutningsseremonien og den energiske visningen av Venus (Jaume Balaguero)!

Good Boy av Viljar Boe

Vi starter denne siste dagen med en norsk film hvis scenario utfordrer direkte. god gutt begynner som en romantisk komedie for Sigrid som møter den kjekke og velstående kristne, bortsett fra at sistnevnte har et særegent kjæledyr, en mann utkledd som en hund. Sigrid, i utgangspunktet satt ut av akkurat denne vennen, vil akseptere situasjonen og se den som et bevis på Christians storhet i sjelen, som rett og slett kommer sin skjøre venn til hjelp som leter etter ro på en ukonvensjonell måte. Fordomsfri innleder hun et kjærlighetsforhold til Christian…

Filmen går raskt over til thriller og spenning under en kort tur til en hytte midt i naturen (som ofte er tilfellet i sjangeren…), og selv om vrien er forutsigbar, god gutt forblir en gripende spillefilm. Mange klisjeer som er spesifikke for denne typen thrillere, men det rare i scenariet og kostymet til hunden klarer å gi originalitet til filmen. Skuespilleren som spiller Christian, Gard Løkke, er spesielt god under filmens eksplosive finale, selv om vi nesten skulle ønske han hadde gått enda lenger… Uten å si mer, god gutt er en upretensiøs film (med redusert budsjett og produsert uavhengig, det må sies) som oppfyller sitt oppdrag om underholdning, å se!

god gutt av Viljar Bøe, ingen fransk utgivelsesdato, 2022.

2022 PIFFF-priser

Trommerull for PIFFF 2022-vinnerne! Fjellet av Thomas Salvador (sett og kronisert søndag) fremstår triumferende med prisen til Ciné + Frisson-kjeden, men også med publikums hovedpremie, Golden Eye! To flotte belønninger til regissøren som var så redd for å presentere filmen sin på festivalen, i frykt for at den ikke ville være «fantastisk» nok for publikum.

Juryen av lesere av MadMovies har valgt å dele ut sin pris til Ørentvist av Lucile Hadzihalilovic, som hun får råd om å raskt gå og se filmen hennes på kino 18. januar siden den kanskje ikke er på kino på lenge… prøv eksperimentet, vi vi så ham på søndag.

Når det gjelder kortfilmer ble den franske kortfilmprisen Ciné + Frisson og publikumsprisen begge delt ut til Koloni av Romain Daudet-Jahan. Den franske kortfilmjuryprisen gikk til Ville røtter av Nicolas Millot! For publikumsprisen for den internasjonale kortfilmen vender han tilbake til eksplosivet nisser av Ruwan Heggelmann.

Etter takken og presentasjonen av trofeene, plasser til projeksjonen.

Venus av Jaume Balaguero

Jaume Balagueró, regissør kjent på skrekksiden for sin kultfilm REC (2008), ble kontaktet av Álex de la Iglesia, direktør for det spanske produksjonsselskapet Pokeepsie Films, for å regissere en film som en del av The Fear Collection. Et salgsnavn som betegner et partnerskap mellom Pokeepsie Films, Sony Pictures og Amazon Prime, hvorav den første delen Veneciafrenia var åpningsfilmen til PIFFF 2021.

Løst tilpasset fra Lovecrafts novelle Heksens hus, Venus starter sterkt med historien om en go-go danser ved navn Lucia, som prøver et risikabelt stunt for å tjene penger. Forfulgt av gangstere vil hun søke tilflukt i bygningskomplekset der søsteren og barnebarnet hennes bor, Venus-komplekset, bare faren kan godt komme innenfra og ikke utenfra…

Jaume Balagueró lykkes med å skape hyggelige scener i filmen sin, spesielt takket være bruken av musikk og karismaen til hovedrolleinnehaveren Ester Expósito. Transponeringen av en Lovecraft-historie i en byggebar i utkanten av Madrid fungerer veldig bra for første halvdel av filmen, en forbannet bygning har sin sjarm. I tillegg er de grufulle scenene og elementene urovekkende, den merkelige nærmer solformørkelsen kunngjør at det ikke bare er gangsterne som truer menneskeliv…

Dessverre, Venus mister kraften i en finale som trekker ut ved å multiplisere de «emosjonelle» scenene som blir litt tunge. Dessuten er representasjonen av heksene i bygningen og ritualene nærmereAmerican Horror Story enn Lovecraft, som ikke nødvendigvis er en dårlig ting, men med den generelle tonen i filmen faller den estetikken flatt. Heldigvis finner de siste opptakene av filmen den rette tonen, og med en blodig og morsom letthet virker sjarmen.

VenusJaume Balagueró, ingen kinoutgivelse, men en utgivelse på Amazon Prime-plattformen på slutten av året.

Ha det PIFFF!

Etter fire dager på PIFFF ønsker vi mer, og vi hilser festivallagets arbeid. En veldig fin utgave og vakre kinoøyeblikk med et publikum forent av kjærligheten til fantasy og skrekk, sees neste år!

Visuelt: Offisiell plakat for PIFFF 2022.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *