Pine Creek Woodworking Shop er klar til lansering | Nyheter, sport, jobber

(Terri Castelaz/Daily News Photos) Pine Creek Woodworking i Breitung Township, en ideell organisasjon, ble etablert for et år siden for å gi et sted å trebearbeide i samfunnet. Fra venstre til høyre, foran Norm Verley, førstemedlem Dave Wender og styreleder Tom Wender; Bakerst sitter styremedlemmene Albert Santoni, Ted Fornetti, Steve Leonard, John Fortier, Steve Pontbriand og Mark Pugh.

TOWNSHIP OF BREITUNG — En pensjonert bygningsfaglærers visjon om å utvikle et lokalt non-profit tømreranlegg er i sikte.

Pine Creek Woodworking i Breitung Township åpner offisielt for publikum klokken 09.00 lørdag 21. januar.

Tom Wender og en gruppe dedikerte frivillige har brukt det siste året på å renovere det hundre år gamle skolehuset til et sted for å bruke toppmoderne utstyr og lære snekkerfaget.

«Vi fortalte folk at vi ville holde åpent i januar – og det gjorde vi,» sa Wender, president for den ideelle gruppen.

Styremedlemmer i Pine Creek Woodworking er begeistret over gjennomføringen og tror den nye ideelle organisasjonen vil være en stor ressurs for samfunnet.

Styret tildelte nylig et æresmedlemskap til Norm Verley, som skal lede en av de første klassene.

«Det er et sted å komme og lage noe av et trestykke med egne hender – og føle seg vel med det», sa Wender. — Det er veldig givende.

Det handler også om kameratskapet ved å være sammen og hjelpe hverandre, la Wender til. «Det er en garderobesensasjon» han sa.

Den ideelle gruppen retter seg mot veteraner, seniorer og vel, alle som ønsker å lære mer om håndverket, ikke bare erfarne snekkere, sa Wender.

«Vi ønsker alle i alle aldre velkommen som er interessert i trearbeid,» han sa.

Medlemmer vil kunne lage nesten hva som helst i en håndterlig størrelse, fra små kunstprosjekter til møbler, sa Wender.

Den renoverte Pine Creek Century School i Breitung Township vil bli brukt som et læringssenter igjen kl. 09.00 lørdag 21. januar. Pine Creek Woodworking er åpent for alle nye medlemmer som er interessert i handelen.

«Vi har bare ikke plass til å bygge 10 fots spisebord,» han la til.

Medlemmer oppfordres til å ta med egen ved eller kjøpe den lokalt.

Erfarne håndverkere fra regionen starter undervisningen i februar, inkludert tredreiing, gravering, grunnleggende møbelsnekkerarbeid, grunnleggende snekring og innramming. Disse vil være gratis for medlemmer, mens ikke-medlemmer kan betale en avgift i døren.

«Disse timene vil være flotte for å lære forskjellige ferdigheter,» sa Wender.

Norm Verley fra Norge, som fyller 90 år, skal undervise i en av de første klassene. Verley ble nylig tildelt æresmedlemskap.

«Han (Verley) er en inspirasjon for resten av oss; Jeg håper vi gjør det i hans alder. sa Wender.

Klassedatoer vil bli annonsert på Pine Creek Woodworking Facebook-side.

Organisasjonen er selvfinansiert. Den siste fasen av prosjektet var installasjonen av det toppmoderne utstyret som til sammen beløp seg til over $80 000.

«Vi har fortsatt ikke kjøpt et brett,» sa Wender.

Med det stadiet av prosjektet nærmer seg ferdigstillelse, sa Wender at de allerede har begynt å forberede et 24 x 24 fots tillegg som vil inkludere en kjeller.

Den nye plassen vil huse to deler av utstyret: en laser for presisjonsskjæring og -gravering og en datamaskin numerisk kontroll, eller CNC, maskin.

«Vi visste at vi trengte mer plass før vi i det hele tatt startet,» sa Wender og la merke til at det gamle skolens ettrom var litt over 1000 kvadratmeter.

Han sa at det meste av tømmeret allerede er maskinert for den nye konstruksjonen, som de planlegger å starte til våren.

Styremedlemmer inkluderer Tom Wender, Albert Santoni, Steve Pontbriand, Mark Pugh, Steve Leonard, Ted Fornetti og John Fortier.

De understreket at de ikke kunne ha nådd målet sitt uten støtte fra samfunnet. «Vi kan bare ikke si nok hvor mye vi setter pris på alle som har donert eller hjulpet prosjektet,» sa Wender.

Wender erkjente at de fortsatt var på bryllupsreisestadiet av dette prosjektet, men sa at de ikke var redde for å lære mens de gikk.

«Ikke alle som kom inn forventet å se hva som var bak døren» han sa. «Det er klart, rent og full av energi.»

Alle som er interessert i å lære mer om håndverket eller bli medlem, oppfordres til å besøke Pine Creek Woodworking på Upper Pine Creek Road på lørdag.

Den årlige medlemsavgiften er $200. Alle må gjennom sikkerhetsprosedyrer før de får utstedt et medlemskort.

Anlegget åpner også for registrering klokken 18 onsdag 25. januar.

For mer informasjon, besøk Pine Creek Woodworking Facebook-side.

Terri Castelaz kan nås på 906-774-2772, ext. 241, eller [email protected].


Dagens siste nyheter og mer til innboksen dincristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *