PKO Ekstraklasa: Radomiak Radom – Pogon Szczecin 1:2. Kapteinen reddet seieren

Pogoń vant sin 500. seier i historien til sin opptreden i PKO Ekstraklasa. Hun ble veldig sliten og det avgjørende slaget ble scoret i det 90. minutt.

Pogoń ble med i møtet i Radom med en fornyet kampliste, men med et klart mål. Kun seire telte, og derfor så vi i startoppstillingen blant annet: Kamil Grosicki. Den erfarne kantspilleren fra Pogoń er kåret til det polske landslaget til VM i Qatar (som starter neste søndag), men han har ikke hatt en fridag.

Også tidlig omtalt var Luka Zahović, som for tidlig avsluttet onsdagens polske cupkamp med Raków Częstochowa på grunn av metatarsalproblemer, og Benedikt Zech, som også fikk helseproblemer onsdag. Trener Jens Gustafsson bygget om midtbanen av taktiske årsaker. Sebastian Kowalczyk og Rafał Kurzawa skulle starte kampen på reserve, og Mateusz Łęgowski og Wahan Biczachczjan spilte fra start. Allerede i oppvarmingen før kampen viste det seg at skaden ville hindre Paweł Stolarski i å spille, noe som tvang treneren til å rotere igjen. Michał Kucharczyk ble flyttet til høyre forsvar og Kurzawa gikk til høyre midtbane. La oss legge til at etter noen uker kom Dante Stipica tilbake til «11». Den kroatiske målvakten erstattet Bartosz Klebaniuk, som tapte tre plagsomme mål på flere kamper (inkludert to fra rundt halve banen). Gustafsson bestemte at det var for mye, og poeng til Radom var viktigere enn å «bygge opp» den unge keeperen.

Pogoń kunne tatt ledelsen fra første aksjon. En fin pasning bak forsvarslinjen ble laget av Mariusz Malec, Grosicki brøt vingen og ville fjerne ballen foran mål. Der forsøkte Zahović å skyte, men ballen traff en meter før mål til Bichachcyan, som ikke utnyttet en slik mulighet.

Etter en stund brøt Grosicki igjen på venstrekanten, men igjen ble det ikke noe effektivt spill for partnerne. Radomak reagerte også. Maurides sitt skudd (spissen utnytter Kucharczyks glidning på banen) blokkeres og går til corner.

Pogoń angrep og engasjerte mange flere spillere i angrepet sitt enn motstanderne. I det 9. minutt, etter corner, skjøt Bichachchjan bak 16-meteren og traff stolpen. Det var et høyrefotskudd. På venstresiden forsøkte han etter ytterligere noen minutter, men denne gangen var skuddet utenfor mål. Armeneren brukte heller ikke et stort innlegg fra Grosicki i det 28. minutt, da han scoret med presisjon, men midt i målet, hvor ballen trygt ble plukket opp av Gabriel Kobylak. Det kan slå tilbake etter et minutt. Vertene kom ut med en kontring, som de spilte bra, men skuddet til Maurides ble blokkert i siste øyeblikk av Zech.

I første omgang hadde begge lag minst to scoringssjanser, men resultatene uteble.

Tidlig i andre omgang kastet Grosicki ballen til Zahović. Sloveneren ble blokkert (fanget av skjorten) av forsvareren og dommeren, etter videoverifisering, tildelte en straffe til Pogoń. Kamil Grosicki grep muligheten. Straffeskytteren fikk for øvrig gult kort, og siden det var hans andre i kampen ble han utvist.

Pogoń spilte med spillerfordel og angrep for å avgjøre spillet. Hun hadde slike sjanser, men fant seg selv på Radomians kontring og i det 69. minutt ble det uavgjort.

I det 81. minutt kontret Radomiak, hvoretter Machado traff nettet fra kloss hold, men var offside og målet ble avvist. Chase fremtvang et posisjonsangrep – hun presset, hun spilte ballen enkelt rundt i sekstenmeteren og Gustafsson slapp tre spillere inn i sluttminuttene. Fordelen var enorm, med flere skudd og pasninger blokkert av forsvarerne. Vertene så i mellomtiden etter muligheter i kontringene. Avgjørelsen ble tatt i det 90. minutt. Pogoń angrep og Damian Dąbrowski avsluttet handlingen med et skudd fra 17 meter.

Radomiak prøvde å utligne, men Pogoń gjorde ingen feil og holdt på å vinne.

Radomiak Radom – Pogon Szczecin 1:2 (0:0)
Mål: Grzybek (69.) – Grosicki (52.), Dabrowski (90.).
Radomiak: Kobylak – Jakubik, Rossi ŻŻCZ (96.), Cichocki ŻŻCZ (50.), Justiniano, Grzybek – Alves Ż (91. Łukasik), Nowakowski, Semedo (91. Leandro), Machado Ż (91. Sokół) – Maurideskół.
Forfølgelse: Stipica – Kucharczyk, Zech, Malec, Borges (87. Mata) – Dąbrowski Ż – Kurzawa (76. Kowalczyk), Łęgowski Ż (64. Wędrychowski), Biczachczjan (87. Drygas), Grosicki – Zahović) (87. .
Dommeren var Damian Kos (Gdańsk)

Det skjer i Polen og rundt om i verden – les videre i.pl

Partner reklamemateriell

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *