Planlegger du en krig på NATOs østflanke?

  1. Hjemmeside
  2. Politikk

Etablert:

Av: patrick mayer

Bundeswehr planlegger definitivt en endring i strategi. De væpnede styrkene må være klare til å forsvare Tyskland på NATOs østflanke. De første forberedelsene er i gang.

München/Berlin – Det lekkede dokumentet med tittelen «Operational Guidelines for the Armed Forces» sies å være på 68 sider og er strategisk omstilling av den tyske Bundeswehr på bunnen av Russland-Ukraina-krigen fikset.

Tyskland i den ukrainske krigen: Bundeswehr må forberede seg på en mulig krig på østflanken

Det melder han speil. Ifølge dette hadde Eberhard Zorn, generalinspektør for de tyske væpnede styrker, allerede i slutten av september beordret at den tyske hæren skulle forberede seg mer effektivt på en eventuell konflikt med Russland. – Angrep på Tyskland kan potensielt finne sted uten forvarsel og med stor, kanskje til og med eksistensiell, skade, sa firestjerners general Zorn. Og videre: «Utvilsomt vil evnen til å forsvare landet og territoriet til alliansen være avgjørende og enda viktigere enn før».

Østflanken av NATO i Litauen: Tyske og belgiske soldater under øvelsen «Iron Wolf II». © Alexander Welscher/dpa

I følge nyhetsmagasinet vil Zorn forklare i brevet at «fokuset på utenlandsoppdrag som har vart i rundt tre tiår» som i Afghanistan, Balkan eller afrikanske Mali «ikke lenger yter rettferdighet til den nåværende situasjonen». med sine overraskelser som setter systemet i fare”.

Enda sterkere speil Zorn, 62, oppfordrer Tyskland til å spille en pionerrolle. «Utplasserte, høyintensive scenario-justerte og trente styrker er ryggraden i denne avskrekkingen,» sa avisen. Ifølge Zorn må de væpnede styrkene forberede seg på en «pålagt krig». Mulig forsvar bør være høyt speil på østsiden av NATOs transatlantiske forsvarsallianse ta plass.

For å beskytte seg mot Vladimir Putins Russland: NATO sender 40 000 soldater til den østlige flanken

de NATO, som sikrer nevnte østflanke av de baltiske statene via Polen til Svartehavet med 40 000 soldater, hadde allerede stilt krav til Forbundsrepublikken. Ifølge NATOs planer skal Tyskland være i stand til å gi en fullt utstyrt divisjon innen 2024.

Angrep på Tyskland kan potensielt skje uten forvarsel og med betydelig, til og med eksistensiell skade.

Divisjoner har vanligvis en styrke på mellom 10 000 og 20 000 soldater. Allerede tidligere hadde de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) og Sammenslutningen av tyske væpnede styrker (DBwV) rapporterer planer for en ny tredje panserdivisjon av Bundeswehr.

Tyskland i den ukrainske krigen: på grensen til Hviterussland – Bundeswehr leder NATOs kampgruppe i Litauen

Forbundskansler Olaf Scholz (SPD) og Litauens president Gitanas Nausėda hadde i juni blitt enige om at Bundeswehr skulle lede en internasjonal brigade av kamptropper, som med 3000 til 5000 soldater skulle tjene som en fremre kommandopost i Litauen for mulig militær aggresjon fra Russland. Panzergrenadierbrigade 41 «Vorpommern» fra Neubrandenburg er tiltenkt denne oppgaven, som skal stasjonere noen av sine soldater i Litauen, men vil ha en stor del av våpensystemene og mannskapene klare i Tyskland.

Siden 2017, som reaksjon på den russiske annekteringen av Krim, den såkalte multinasjonale «Battlegroup Lithuania» kommandert av Bundeswehr. Oberstløytnant Marco Maulbecker fra tankbataljon 203 i Augustdorf (NRW) kommanderer for tiden omtrent 1600 menn og kvinner. Bataljonen inkluderer nederlandske, norske, belgiske, tsjekkiske og luxembourgske soldater. Flertallet er levert av den tyske Bundeswehr med for tiden 1000 til 1200 soldater.

NATO-øvelse på grensen til Hviterussland: en Leopard-tank fra den tyske Bundeswehr i Pabrade militære treningsområde.
NATO-øvelse på grensen til Hviterussland: en Leopard-tank fra den tyske Bundeswehr i Pabrade militære treningsområde. © Dirk Waem/BELGA/dpa

Tyske Bundeswehr på NATOs østflanke: Leopard-stridsvogner i Litauen, Eurofighter i Estland

I oktober deltok Bundeswehr i den halvårlige «Iron Wolf II»-manøveren i Pabrades militære treningsområde med rundt 3500 soldater fra ti NATO-land og totalt rundt 700 militære kjøretøy. Pabrade ligger mindre enn 50 kilometer nordøst for den litauiske hovedstaden Vilnius (ca. 430 000 innbyggere) og bare rundt 15 kilometer fra grensen til Hviterussland. Minsk-regimet anses som en alliert av Herskeren i Moskva Vladimir Putin og skal ifølge vestlig informasjon tolerere russiske tropper i landet.

I februar, Tyskland, på grunn av sine forpliktelser overfor NATO, kort tid før utbruddet av Ukrainsk krig flytte seks Panzerhaubitzen 2000 til Rukla-basen, som ligger omtrent 110 kilometer fra den hviterussiske grensen. Tyskland hadde allerede stasjonert 20 «Marder»-infanterikampvogner og seks «Leopard 2»-hovedstridsvogner i Litauen i 2017. Nylig ble det lette luftvernsystemet «Ozelot» lagt til.

I tillegg beskytter nå fem tyske Eurofighters luftrommet over de baltiske statene på vegne av NATO. Nå er forsvaret av Tyskland på NATOs østflanke tilsynelatende også offisielt Bundeswehrs strategi. (ettermiddag)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *