Poool styrker programvarepakken og retter seg mot en bredere kundebase

Han tror på viktigheten av nettinnhold og ønsker å gjøre det mulig for skaperne deres å bedre konvertere, administrere og beholde medlemmene og abonnentene sine. For å støtte dem var Maxime Moné med å grunnlegge Poool, som har utviklet en programvarepakke i seks år nå og nå ønsker å akselerere. Etter en innledende pengeinnsamling på 350 000 euro i 2017, fullførte Bordeaux-selskapet en serie A på fire millioner euro med Swen Capital Partners og GSO Innovation.

Dekk hele konverteringstrakten for målgruppen

Denne finansieringen skal gjøre det mulig å styrke programvarepakken til å gå fra én til fire klosser, med en målgruppekonverteringsplattform (tilgang), en abonnementsadministrasjonsplattform (abonner), en kontoopprettingsløsning (connect) og en lojalitetsadministrasjonsløsning for medlemmer og abonnenter (engage).

«Historisk har vi bare tilbudt ett produkt: tilgang. Vi lanserer tre nye for å dekke hele konverteringstrakten for mediepublikum. To har vært på tilbud siden i sommer, den siste vil bli utgitt innen slutten av året.»sier Maxime Moné.

For å frigi disse produktene og fortsette å berike dem, Poool, som hadde rundt tjue ansatte ved inngangen til året, søker å rekruttere selgere og profiler for å styrke produkt- og utviklingsteamet. Selskapet tar sikte på 45 ansatte innen midten av 2023.

Målrett mot alle skapere av digitalt innhold

Poool har også tenkt å utvikle seg videre vertikale nyheter og dermed henvende seg til alle skapere av digitalt innhold, og ikke lenger bare media. Poool retter seg spesielt mot podcastskapere, underholdningsplattformer, e-læringssider men også merkevarer som velger å gjøre innhold og media til en kundeanskaffelsesstrategi.

«Hvis selskapet nå har mer enn 130 kunder, hvorav 85% er media, i henhold til vår visjon, kan de bare representere 30% om fire til fem år», forklarer Maxime Moné.

En innholdsutviklingsstrategi

Poool, hvis løsning allerede finnes i ti land, har endelig ambisjon om å øke sin tilstedeværelse internasjonalt, men etter en bestemt strategi. Det er derfor ikke planlagt noen kontoråpning.

«Vi anser dette som risikabelt og synonymt med utgifter uten garantier. Vi valgte en strategi rundt innholdet vi investerer i, og ideen var å skape et fellesskap rundt temaene våre, med folk som vil være kanskje kunder i morgen. I dag er 50 % av avtalene som genereres innkommende avtaler, det vil si at folk kommer til oss. Blant dem er 50 % internasjonale.»forklarer Maxime Moné.

Poool, som til nå hadde laget en blogg tilgjengelig fra siden sin, går dermed videre i dag med opprettelsen, denne måneden, av egne medier om spørsmål om engasjement, konvertering og lojalitet: The Audiencers. «Dens oppgave er å hjelpe medie- og merkevareeksperter til å ta de riktige avgjørelsene for å engasjere, konvertere og beholde publikum.» sier Marion Wyss, assisterende markedsdirektør i Poool, og pilot for prosjektet.

«Målet er å skinne, bringe tilbake kunder og beholde dem. Dette mediet vil etablere vårt image som en ekspert.»legger Maxime Moné til.