Premier League: Potensielle mottakere og tapere av den engelske toppflyovertakelsen

Noen spillere og klubber vil sannsynligvis være mer klare enn andre for gjenopptakelsen av Premier League

Premier League gjenopptas 26. desember etter en seks ukers pause for å arrangere verdensmesterskapet i Qatar.

For noen toppklubber vil tvungen dvalemodus ha gitt muligheten til å tilbakestille, hvile nøkkelspillere eller bringe de på behandlingsbordet nærmere treningen.

Andre vil imidlertid være forberedt på den følelsesmessige og fysiske bakrusen i turneringen når spillere kommer tilbake enten fulle av selvtillit, pleier en skade eller bagasjen som koster laget sitt dyrt i et nøkkeløyeblikk.

BBC Sport undersøker hvem som kan dra nytte eller tape når den engelske toppturen gjenopptas.

R&R for Haaland ettersom Arsenals Jesus blir skadet

Ettersom verden går glipp av Premier Leagues mest potente spiss i Qatar, håper Manchester City at en pause i midten av sesongen vil hjelpe Erling Haaland med å opprettholde sin eksplosive form.

Med 18 mål på 13 ligakamper og ytterligere fem av fire Champions League-opptredener, kan mye avhenge av den norske landskampens kondisjon og friskhet ettersom City sikter mot nasjonal og europeisk suksess.

Hvis utsiktene til et målhungrig Haaland ikke er skremmende nok for forsvarsspillere, bør Riyad Mahrez også være ivrig etter å gå for City etter at hans algeriske lag ikke klarte å kvalifisere seg og landsmannen Julian Alvarez returnerer til England på toppen av en bølge etter å ha blitt en sentral figur i Argentinas triumf.

Derimot ser Arsenals fempoengsledelse på toppen av tabellen betydelig mer sårbar ut etterpå en kneskade avsluttet Gabriel Jesus-turneringen for tidlig.

Den brasilianske angriperen har vært en transformerende signering for Gunners denne sesongen, men står nå overfor en betydelig periode på sidelinjen da Mikel Artetas side møter en tøff kamprekke, som starter med en hjemmekamp mot West Ham og en tur til Brighton, med kamper mot Newcastle , Tottenham og Manchester United følger etter før slutten av januar.

Blandede følelser for Kane, Maguire og Salah

Harry Maguire
Manchester Uniteds Harry Maguire produserte uten tvil sin beste form for sesongen for England i verdenscupen

Tottenhams fire første ambisjoner vil sannsynligvis avhenge av at Harry Kane ikke lider noen følelsesmessig utmattelse av angsten for hans bom på straffe mot Frankrike da England gikk ut i kvartfinalen.

Spurs-sjef Antonio Conte kan også angre på at Richarlison fikk en ny skade etter å ha imponert for Brasil, mens Son Heung-mins formkamp fortsatte i Midtøsten.

I den andre enden av banen ser ting litt mer positivt ut gitt Cristian Romeros verdensmesterskapsstatus og den franske målvakten Hugo Lloris» løp til finalen.

I mellomtiden vil Liverpool-fans håpe at den egyptiske spissen Mohamed Salahs fravær fra turneringen vil tillate ham å trekke seg unna enhver treg start på sesongen – for å hjelpe klubben hans med å få topp fire på rett spor.

Rapporter tyder på at Diogo Jota kan være tilgjengelig igjen for de røde i begynnelsen av februar, for å hjelpe til med tapet av kantspilleren Luis Diaz, som er satt til å være ute til mars etter å ha skadet kneet under et varmt vær i Dubai.

Manchester United ønsker velkommen tilbake til en verdenscupvinner i argentinske Lisandro Martinez, mens andre medlemmer av deres fire bakerste vil komme tilbake i en positiv sinnstilstand – selv om de vet at arbeidsmengden deres de kommende ukene må justeres.

Erik ten Hag oppfordret Harry Maguire til gjengi hans England Tilbake på Old Trafford spilte Diogo Dalot for Portugal og Raphael Varane, som var stødig og solid til tross for skadeutsatt, hjalp Frankrike til finalen.

Rice, Mac Allister & Martinez-aksjene stiger

Declan Rices offentlige innrømmelse, mens han tjenestegjorde i England, har det å vinne titler på klubbnivå bli en topp prioritetekstern lenke vil bare øke overgangsspekulasjonene rundt West Ham-midtbanespillerens langsiktige fremtid.

Imidlertid vil manager David Moyes i det minste være fornøyd med at ingen av spillerne hans har betydelige kondisjonsproblemer, med Hammers-forsvareren Nayef Aguerd som imponerte på Marokkos vei til de fire siste.

Brighton-midtbanespiller Alexis Mac Allister har befestet sitt rykte med en rekke suverene prestasjoner for Argentina – og med tre år igjen av sin nåværende avtale, virker klubben hans godt posisjonert til å avverge potensielle friere når de søker en europeisk plass.

Aston Villa-sjef Unai Emery vil også være fornøyd med å ha hatt alle utespillerne sine tilbake flere uker før toppklassen gjenopptas, mens posisjonen til keeper Emiliano Martinez har tatt seg opp etter hans bragder i Argentinas suksess.

Verdenscupen kom uten tvil på et godt tidspunkt for Chelsea-sjef Graham Potter å tilbakestille sesongen etter tre strake Premier League-tap, men det har vært en blandet bagasje for spillerne hans.

Raheem Sterling har mistet plassen i England, Mason Mount er ikke lenger en startende, mens Kai Havertz vil bære støyten av Tysklands fiasko.

Men i løpet av nedetiden har nøkkelspillere som Reece James, N’Golo Kante, Wesley Fofana og Ben Chilwell vært i stand til å gjøre fremskritt med å komme seg etter skade og forventes å komme tilbake i januar, om ikke før.

Guardiola og Artetas sjongleringstall

Ilkay Gundogan og Kevin de Bruyne
Manchester City-spillere har spilt flere VM-minutter enn noen annen Premier League-klubb

Mellom seg hadde Manchester City og Arsenal 26 spillere i Qatar. For City-sjef Pep Guardiola og hans Gunners-motpart Mikel Arteta kan det bety litt ekstra sjonglering når det gjelder valg.

Guardiola kan takle den største balansegangen. City-spillere mellom dem spilte 4.628 minutter i Qatar – Arsenal spilte bare 1.699 minutter.

Spillere fra Tottenham (3.692), Chelsea (3.588) og Manchester United (3.585) har også alle hatt mer enn dobbelt så mange VM-minutter som Gunners.

Jonas Baer-Hoffmann, generalsekretær i spillerforbundet Fifpro, har advart om innvirkningen den travle timeplanen kan ha på spillernes fysiske og mentale helse.

– Vi har sett spillere som før VM spilte 10, 15 kamper på rad uten tilstrekkelig restitusjonstid – det vi anser som minst fem dager mellom kampene, sa han til PA-nyhetsbyrået.

«Det er ikke bare den fysiske restitusjonen, det er også den mentale evnen til å rehabilitere, å forberede seg på resten av sesongen – som selvfølgelig er veldig annerledes når du spiller en turnering midt i en sesong.»

Citys engelske kontingent av John Stones, Phil Foden og Kyle Walker kommer alle tilbake med sitt rykte intakt, selv om Kalvin Phillips og Jack Grealish er fast bestemt på å få flere minutter på banen.

Omvendt klarte ikke Kevin de Bruyne å lede Belgias gylne generasjon i bandet hans, og Ilkay Gundogans Tyskland var også tidlig på pensjonatet, selv om det kan vise seg å være gunstig for laget. Guardiolas side senere i sesongen.

Forsvarsspiller Manuel Akanji så mye mindre stabil ut på den sveitsiske siden slått av de portugisiske lagkameratene Bernardo Silva og Ruben Dias, og spanjolene Rodri og Aymeric Laporte ville neppe tenke på et 16-dels-tap mot Marokko.

Gabriel Martinelli forventes å komme til Arsenal fra Brasil med mye energi og entusiasme etter å ha blitt brukt sparsomt av Selecao.

Det samme gjelder for Ben White, hvis engasjement med England ble avsluttet tidlig av personlige årsakermens forsvarskollega William Saliba så vidt forlot den franske innbytterbenken.

Mikel Artetas andre store positive er at Martin Odegaard, Oleksandr Zinchenko, Mohamed Elneny og Kieran Tierney alle bør hvile etter at nasjonene deres ikke klarte å kvalifisere seg til verdensmesterskapet, selv om mangelen på Jesus ikke er lett å rette opp.

Maddison kan tilby Leicester et løft

En i form James Maddison ville gi Leicester et løft foran mandagens tur til Newcastle, med den 26 år gamle midtbanespilleren som ikke spilte et eneste minutt for Three Lions i Qatar.

Lenger tilbake i Premier League kunne Everton-spissen Dominic Calvert-Lewin bruke tiden sin til å komme seg etter kne-, hamstring- og skulderproblemer.

Og de utmerkede prestasjonene til Jordan Pickford vil også ha vært en kilde til oppmuntring for manager Frank Lampard.

Tilgjengeligheten til Kyle Walker-Peters, som har et hamstringproblem, kan være et velkomment løft for den nye Southampton-manageren Nathan Jones.

En ny æra hos Wolves begynner under Julen Lopetegui, som håper å komme Pedro Neto tilbake fra en ankelskade for å støtte et sidesett som skal forsterkes i overgangsvinduet i januar.

Alt du trenger å vite om Premier League-lagets bannerBBC Sport Banner Footer

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *