Pretty Smart Robotics arrangerer FTC-robotkonkurranse i Westerkwartier – Nyheter

1. desember 2023 Zuidhorn Nyheter

Første «hjemmekamp» for de nordlige lagene

9. desember har kommet: den første FIRST Tech Challenge (FTC)-konkurransen i Nord-Nederland vil finne sted på Lindenborg i Leek! Under dette arrangementet, som er gratis tilgjengelig for besøkende, vil 14 lag fra Nederland, Tyskland og Norge spille den første av to kamper i sesongen.

FØRSTE Tech Challenge: Fremover i nord
To Lindenborg-elever, Anne-Maaike Hendriks og Sander Reinders, er en del av FTC Pretty Smart Robotics-teamet, et vellykket FTC-lag som til og med deltok i verdenscupen i Houston forrige sesong. Dette venneteamet, som er en del av Science & Robotics-foreningen Pretty Smart, har sitt klubbhus på Woldborg i Grootegast. Laget har konkurrert i FTC-konkurransen siden 2019 og har reist landet i fem år for å konkurrere i konkurranser (og teknologifestivaler). Konkurransene foregår hovedsakelig i regionene Eindhoven og Haag, da det er her de fleste lagene befinner seg. Men nord går nå godt i konkurransen. I tillegg til Pretty Smart Robotics-teamet har en rekke team blitt lagt til de siste årene. I konkurransen deltar også Ubbo Emmius fra Stadskanaal (deltok i fjor også i verdenscuppen i Houston), Firda fra Leeuwarden og Aeres vmbo fra Buitenpost. Så det var på tide å også arrangere en konkurranse i Nord. Pretty Smart Robotics hadde indikert at de veldig gjerne ville arrangere en konkurranse og organisasjonen besøkte da Lindenborg i Leek. Skolen, som har et flott auditorium og et technasium, viste seg å være svært egnet til å arrangere en konkurranse og 9. desember åpner den dørene for de 14 lagene og interesserte.

Kom og oppdag FIRST Tech Challenge
Men bare fordi det nå er en konkurranse i nord, betyr det ikke at Pretty Smart Robotics ikke trenger å reise like langt i år. Teamet bestemte seg for å dedikere seg helt til å hjelpe til med å organisere og forklare sporten til besøkende på arrangementet 9. desember i Leek. Teamet håper å få flere nordboere begeistret for FIRST Tech Challenge, slik at enda flere nordlige lag blir med på prosjektet. Til sine to kamper denne sesongen drar de rett og slett veldig tidlig med lagbussen til Haag (3. desember) og Bladel (21. januar).

For hvem?
Det er selvsagt stedet hvor teknologibedrifter i regionen kan møte morgendagens teknikere. Dette er en utmerket mulighet for institusjoner og skoler i regionen til å komme nærmere denne morsomme og lærerike robotsporten. Og for ungdom som vil være med på et robotlag er det selvsagt kjempegøy å delta på robotkonkurranser og bli kjent med regionlagene. Og selvfølgelig er alle som har et hjerte for teknologi og robotikk velkommen!

Teknologisk promotering
FIRST Tech Challenge er en konkurranse der mer enn 7000 lag over hele verden deltar hvert år. FIRST er en amerikansk organisasjon som har arrangert robotkonkurranser rundt om i verden i mer enn 20 år med sikte på å generere unge menneskers entusiasme for vitenskap og teknologi og som har en bevist merittliste. FIRST LEGO League er den mest kjente FIRST-konkurransen i Nederland. Denne konkurransen er rettet mot barn i alderen 10 til 16 år, hvor oppdrag løses med LEGO-roboter. FIRST Tech Challenge bruker metallroboter i mikrobølgestørrelse. Programmet er rettet mot ungdom i alderen 14 til 18 år og de fleste lagene er basert på ungdomsskoler. Hvert år er det en ny utfordring, en kamp som spilles på et felt på omtrent 4 x 4 meter og hvor lagene prøver to mot to for å score flest poeng på en spilletid på 2,5 minutter. Teammedlemmer lærer robotikk og programmering, men også strategisk tenkning, problemløsning, skape effekt og samarbeid.

Den nederlandske organisasjonen (FTC Netherlands) har nylig gjort tilgjengelig en utdanningsmodul som gjør det enda enklere for skoler å integrere FTC i deres FoU- eller teknologipensum, og tilskudd er ofte tilgjengelig fra Strong Technology Education (STO).

Disse initiativene, som har som mål å fremme teknologi blant unge mennesker, har til syvende og sist som mål å bekjempe mangelen på det teknologiske arbeidsmarkedet. Mange teknologiselskaper, som JC-Electronics fra Leek og VDL Wientjes fra Roden (begge sponsorer av Pretty Smart Robotics), indikerer at det er vanskelig å finne nok godt utdannet teknisk personale. De oppfordrer derfor til slike initiativ.

Besøkende er velkommen 9. desember fra kl. 11.00 til 15.00 for å oppdage FIRST Tech Challenge og de tilstedeværende lagene.

Benelux-finale 11. februar SintLucas, Eindhoven. Finnes på nettstedet til FTC Nederland.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *