Putin ønsker også å ringe de kriminelle

Kunngjøringen om en delvis russisk mobilisering for noen uker siden skapte stort ramaskrik, og Putin innrømmet til og med å ha gjort feil i etterkant. Ifølge nyhetsbyrået Interfax kunngjorde han i dag det totalt sett 318.000 mennesker innkalt ble til. Men det er nok ikke nok for russepresidenten. Han signerte derfor en lov i dag, ifølge hvilken også Alvorlige kriminelle kan innkalles.

Og ikke bare det: Som rapportert av Institute for the Study of Warfaredet russiske forsvarsdepartementet kan være hans Fortsett mobiliseringsinnsats, om enn i hemmelighet under dannelsen av såkalte frivillighetsenheter. Ifølge russiske kilder sender tjenestemenn fortsatt ut mobiliseringsstevninger.

I sin nåværende analyse skriver instituttet det også nymobiliserte soldater utplassert «ineffektivt». ville være, nemlig på østfronten. Russland «kastet bort» soldatene fordi de ikke var konsentrert, men utplassert til forskjellige tider og på forskjellige steder. I tillegg kom det motreaksjoner fra russerne: Det mobiliserte personellet protesterte fordi de lovede betalingene ikke nådde frem.

Ifølge den britiske regjeringen sette Russland har til og med nå enheter for å hindre egne soldater i å trekke seg tilbake og desertere. Enhetene truet med å skyte mot soldatene mens de trakk seg tilbake, melder det britiske forsvarsdepartementet. «Taktikken med å skyte desertører er nok et bevis på det. dårlig kvalitet, lav moral og dårlig disiplin av de russiske væpnede styrkene, sa han. Alle gode nyheter for Ukraina.

Dagens viktigste nyhet på et øyeblikk

  • Russlands president Vladimir Putin beordrer det Sivile i Cherson-regionen i Sør-Ukraina må bringes i sikkerhet. Alle som bor i Kherson bør evakueres fra faresonen, sa det statlige nyhetsbyrået RIA, som siterer Putin. «Sivilbefolkningen må ikke lide». Kherson er en av de fire regionene som er annektert av Russland, sammen med Lugansk, Donetsk og Zaporizhia. Ukraina og vestlige land anerkjenner ikke dette.
  • Ifølge den britiske regjeringen har Russland Enheter utplassert for å hindre deres egne soldater i å trekke seg tilbake og desertere. «Det er klart, på grunn av lav moral og frykt for kamp, ​​begynte de russiske styrkene «Barrieretropper» eller «Blokkeringsenheter» bruk». Disse enhetene truet med å skyte mot de tilbaketrukne soldatene for å tvinge frem offensiver. Mer om dette her.
  • Det melder den ukrainske hæren tunge kamper med russiske tropper i Donbass. Hovedområdene er byene Bakhmut og Avdiivka, sier Serhiy Tscherevatyj, talsmann for militærgruppen øst i landet, til ukrainsk fjernsyn. «Fienden fortsetter å lade og skyte med alle typer kanonartilleri, flere rakettkastere, stridsvogner og mortere.» Militær informasjon var ikke uavhengig verifiserbar. Men Ukrainas øverstkommanderende Valeriy Zalushnyj fortalte også NATOs øverstkommanderende Christopher Cavoli på telefon at Russland hadde tredoblet sine angrep. Han snakket om opptil 80 angrep om dagen. Situasjonen ved fronten var «spent, men under kontroll», sa Zalushnyj på Telegram.
  • Av Kinas premier Li Keqiang har seg selv på en felles pressekonferanse med Scholz uvanlig fjernt fra krigen i Ukraina«Vi har ikke råd til ytterligere eskalering lenger,» sa han. Nå er tiden inne for å «bevege begge sider mot fredssamtaler».
  • Kinas statsoverhode og partileder Xi Jinping advart mot bruk av atomvåpen eller trusler. I sin samtale med kansler Olaf Scholz sa han at det internasjonale samfunnet burde arbeide for å sikre «at atomvåpen ikke kan brukes og atomkriger bør ikke utkjempes«. Mer informasjon om dette her.
  • Han som vant Nobels fredspris Minnesmerke for den russiske menneskerettighetsorganisasjonen oppfordret til demonstrasjoner mot den russiske angrepskrigen mot Ukraina på Internett. I en video lagt ut på Youtube, medgründeren av Memorial, Irina Scherbakova, som stille stirrer på kameraet i nesten et minutt. Bildeteksten lyder på russisk og engelsk: «Det spiller ingen rolle hva hun sier akkurat nå. Det kommer an på hva du gjør.» Anledningen i dag er russisk «People’s Unity Day».
  • Takket være en internasjonal Pengeinnsamling får den ukrainske hæren 60 pansrede personellførere fra gamle britiske aksjer. Dette ble kunngjort av stiftelsen til den fremtredende ukrainske TV-programlederen Serhiy Prytula. Handlingen hadde vært målrettet siden onsdag, konvertert 5,4 millioner euro for 50 FV103 Spartan beltekjøretøy samle inn. Torsdag kveld tvitret Prytula at målet var overskredet. «Ingen vil erobre nasjonen vår fordi vi er ukrainere!» skrev han.
  • Forbundsjustisminister Marco Buschmann er på besøk i Ukraina komme. «Vi står sammen med Ukraina i dag, og vi vil fortsette å gjøre det i fremtiden,» sa FDP-politikeren da han ankom stasjonen i hovedstaden Kiev. Lær mer om det her.
  • Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har befolkningen gitt massive russiske angrep på landets energiinfrastruktur kalt til å holde ut. «Å holde ut russisk energiterror er nå vår nasjonale oppgave,» sa Zelenskyy. Han snakket om rundt 4,5 millioner mennesker som gjentatte ganger har blitt rammet av nødstenging, spesielt i Kiev og ti andre regioner.

Til hjemmesiden

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *