Ragnar, vikingen som terroriserte Paris

I dette nye nummeret av Historiens hemmeligheterStéphane Bern tar deg med til Norge, til bredden av Nærøyfjorden, regnet som en av de vakreste fjordene i verden og står på UNESCOs verdensarvliste.

Det er her, i de skandinaviske landene, alt begynner for vikingene, med den mest kjente av lederne: Ragnar Lodbrok.

Fra IXe i XIe århundre senket en enestående voldsbølge seg over hele Europa. Vikingene plyndrer og ødelegger klostrene og landsbyene i kongedømmene de går gjennom. I løpet av noen få minutter forvandles en oase av fred til en apokalypsescene. Som den dagen de bestemmer seg for å invadere Paris!

Hvem er disse krigerne fra Skandinavia? Hvis ryktet deres som blodtørstige barbarer går foran dem, er deres kultur mye mindre kjent og mye mer raffinert enn man lenge har trodd.

Han sies å være vågal, grusom, men også utspekulert. Dens bedrifter og fabelaktige erobringer ser ut til å holde legenden fast fordi dens myte faktisk i stor grad ble beriket, med århundrenes tråd av ekstraordinære historier.

Han forfører de vakreste og mest strålende kvinnene i kongeriket. Barna født av disse foreningene reagerer på de svært stemningsfulle navnene til Ivar «den beinløse», Björn «jernribbe» eller til og med Sigurd «slangeøye», og vil fascinere like mye som sin egen far.

Stéphane Bern forteller deg om det utrolige eposet til Ragnar Lodbrok, mens han løfter sløret over dette mystiske vikingsamfunnet. Hvordan lever de? Hva er deres tro? Hvorfor blir de så gode navigatører? Hvorfor plyndrer de? Og til slutt, hvorfor er kulturen deres så fascinerende?

Med deltakelse av:

Laurent PEYRONNET: eforfatter
Philippe Seguy: e
forfatter
Stéphane William GONDOIN :
forfatter
Soline ANTHORE BAPTISTE: h
historiker
John REAUD:
Emeritus professor i nordisk litteratur og sivilisasjon
Nicholas BAPTIST:
historiker
Georg “Olaf Reydarsson” HANSEN: vs
leder av vikinglandsbyen
Lucia Malbos: h
historiker
Laurent Mazet :
arkeolog
Kristina EKERO ERIKSSON :
arkeolog
Pierre Bauduin:
middelalderhistoriker
Martin Rodevad DAEL: vs
marine harpenter
Morten Ravn: har
arkeolog
Anders Jarle JOHANSEN:
smed Gudvangen vikinglandsby
Jeanette Varberg: Kurator for MDanmarks nasjonalmuseum
Marie CANDITO-STALHEIM:
v guideGudvangen vikinglandsby

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *