Rask og flytende viser Odermatt seg som en skiløper å ta igjen

BEAVER CREEK, Colo. (AP) — De skryter av den sveitsiske skiløperen hvis svinger er så trange og hastigheten nesten uovertruffen i disse dager.

De studerer video av Marco Odermatts løp og treningsøkter for å finne ledetråder om hvor flytende han fortsatt er. Denne kombinasjonen av fart og jevnhet førte ham til en storslalåmgull ved OL i Beijing og den samlede verdenscuptittelen forrige sesong. Det har også gitt ham en sterk start denne sesongen, med 3 mot 3 på verdenscuppallene, inkludert to seire.

Vil du vite hemmeligheten hans? Du må bare spørre. Han vil si det med glede.

«Jeg liker å ha det bra,» sa Odermatt, som vil være blant favorittene i alle de tre fartsarrangementene på verdenscupstoppet i Beaver Creek denne helgen, og starter fredag ​​med nedoverbakke. «Slik fungerer det for meg. Jeg foretrekker å ha det bra.

Selvfølgelig er ikke alt så enkelt. Men han får det til å se slik ut.

«Det er mulig han kan bli den neste Hirscher,» sa International Ski Federation’s racingdirektør Markus Waldner.

Det er en lovprisning og referanse til Østerrikes Marcel Hirscher, som trakk seg på toppen av sporten etter å ha vunnet sin åttende verdenscuptittel på rad.. Siden Hirschers avgang har konkurransen vært vidåpen, med norske Aleksander Aamodt Kilde som vant i 2019-20, franske Alexis Pinturault i 2020-21 og Odermatt forrige sesong.

«Det er sannsynligvis mer interessant for fansen, for hele turen (å ha flere vinnere),» sa Odermatt om det totale løpet. «Men jeg mener, jeg bryr meg ikke om det forblir det samme de neste tre, fire eller fem årene med meg. Jeg ville vært greit med det.

Odermatt, 25, har fortsatt å utvikle seg mot dette dyktighetsløpet. Han vant som barn (han tilbrakte dagen på ski med idolet sitt, flott sveitsisk avstamning Didier Cuche, som en del av prisen). Han vant i ungdommen (fire individuelle gullmedaljer ved junior-VM 2018 i Sveits).

Nå tar han det til neste nivå – 32 verdenscuppaller, inkludert 13 seire, 101+ starter.

«Han viser bare at han er på toppen av verden, når det gjelder dominans og skinivå,» sa Ryan Cochran-Siegle, Vermont-syklisten som vant sølv. i super G på lekene i Beijing. — Tidevannet beveger seg i hans tid akkurat nå.

Odermatts andre løpere studerer teknikken hans, for å se hva han gjør så bra.

«Han kommer rett til toppen av hjørnet før alle andre og får makt. Og det er han som har kontroll, sa den amerikanske skiløperen Bryce Bennett. «Denne ungen er fantastisk.»

Nå må han finne ut om det er vanskeligere å vinne sin første sammenlagtkrone eller å gjenta. Odermatt har en følelse han allerede kjenner.

«Jeg tror det er vanskeligere å vinne (første gang),» sa Odermatt, som har tenkt å spille kort med lagkameratene blant hans måter å slappe av og ha det bra på. «For nå vet jeg at jeg har alt å vinne. Du har enda mer selvtillit på det. Hvis det er første gang, vet du bare ikke om du er i stand til å gjøre det.

Han er allerede på rett vei. Han vant storslalåmen i Sölden, Østerrike, i oktober, og fulgte deretter opp med å ta tredjeplassen i utfor og vinne en super-G. forrige helg i Lake Louise, Alberta.

Det er tre løp planlagt denne helgen på en utfordrende Birds of Prey-bane som han trives veldig godt med. Med god grunn også, gitt at hans første verdenscupseier noensinne kom på Beaver Creek i et super-G-løp i 2019. Odermatt vant også et annet super-G-arrangement på banen i 2021.

«Odermatt er favoritten», sa østerrikeren Matthias Mayer, som satte raskeste tid torsdag på den andre dagen med utfortrening, 0,11 sekunder foran lagkamerat Vincent Kriechmayr. – For øyeblikket er han i veldig god form. Han viste den til oss i fjor, og han viser den igjen i år. Han er utrolig.»

Pinturault deler denne oppfatningen.

«Marco er neste generasjon,» sa Pinturault, 31. «Han ser sterk nok ut.»

Og se etter måter å bli enda sterkere på.

«Det er alltid ting å forbedre. Det er så mange forskjellige gåter som må passe sammen, sa Odermatt. «Jeg er fortsatt ung. Jeg har hatt en, to, veldig gode sesonger, men ikke så mange. Så det er fortsatt mange mål å nå, mange kule løp der jeg ikke har vunnet. Og selv om du allerede vunnet én gang, vil du vinne igjen.

___

AP Skiing: https://apnews.com/hub/skiing og https://twitter.com/AP_Sports

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *