Registrering for å stemme ved det 14. Saeima-valget via post fra utlandet vil begynne

Dette kan gjøres ved 21 diplomatiske og konsulære oppdrag i Latvia, hvor det er etablert poststemmestasjoner.

Velgere i utlandet kan søke om å stemme per post ved å sende en søknad per post, e-post eller sende den personlig til ambassadene til republikken Latvia i USA, De forente arabiske emirater, Australia, Danmark, i Egypt, i Frankrike, i Irland , Japan, Canada, Kasakhstan, Sør-Korea, Storbritannia og Nord-Irland i Storbritannia, Nederland, Norge, Polen, Finland, Spania, Tyrkia, Tyskland og Sverige, samt konsulatet i Vitebsk, Hviterussland.

Ved forespørsel om brevstemme skal det skrives en forespørsel, hvor etternavn, fornavn, personlig kode til velgeren, e-postadresse eller offisiell e-postadresse som han ønsker å motta stemmematerialet til. Eksempelsøknaden er tilgjengelig på nettsiden til den sentrale valgkommisjonen. Et obligatorisk krav er å signere innleveringen, dette gjelder også for innleveringer sendt på e-post. I dette tilfellet må forespørselen signeres med sikker elektronisk signatur. Usignerte søknader vil ikke være gyldige.

For å be om å stemme per post, er det ikke lenger nødvendig å fremvise pass eller identitetskort, da manntallet for første gang vil bli brukt til registrering av velgere ved disse Saeima-valgene, og passet vil ikke lenger være. stemplet for deltakelse i valg.

På den annen side, fra 27. august, når velgerregisteret begynner å fungere, vil det være mulig å be om poststemmegivning i den elektroniske tjenesten på nettsiden til Department of Citizenship and Migration Affairs «www .pmlp.gov.lv» eller på portalen «www.latvija.lv».

Fra 10. til 16. september vil valglokalkommisjonen sende nettsideadressen der stemmemateriellet er tilgjengelig til e-postadressen eller den offisielle e-postadressen velgeren har oppgitt. Valglokaler i utlandet er inkludert i valgdistriktet i Riga, noe som betyr at velgere i utlandet vil kunne stemme på listene over parlamentskandidater som er sendt inn til valgdistriktet i Riga.

For å stemme må velgeren utarbeide to konvolutter, en større, den andre mindre. Av alle stemmesedlene skal én skrives ut – den stemmeseddelen som tilsvarer listen over kandidater man ønsker å stemme på. Stemmeseddelen kan stå tom eller merkes kan settes på den – med «+» som markerer kandidater hvis valg er spesielt gunstig for velgeren, krysser ut kandidater hvis valg ikke er gunstig for velgeren. Etter det skal den valgte stemmeseddelen legges i den første – minste konvolutten. Konvolutten skal forsegles og legges i en større konvolutt. Velgerens håndskrevne bekreftelse på å stemme personlig skal også legges i denne konvolutten.

Avstemningen skal sendes per post til kommisjonen ved postvalglokalet hvor velgeren vil be om å få stemme ved korrespondanse og som vil bli angitt i stemmematerialet. Stemmeseddelen skal sendes på en slik måte at den ankommer det aktuelle postvalglokalet på valgdagen 1. oktober.

En velger som ber om å få brevstemme kan ombestemme seg og stemme på valglokalet på valgdagen.

Det 14. ordinære Saeima-valget finner sted 1. oktober i år, lørdag. Latviske statsborgere fra 18 år vil ha rett til å delta, for å velge 100 varamedlemmer for de neste fire årene. Som før vil velgerne kunne stemme ved Saeima-valget på et hvilket som helst valglokale i Latvia eller i utlandet.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *