Reisende Jan Kovář skal helt til enden av Norge denne sommeren

Reisende Jan Kovář fra Pardubice legger ut på sin neste sykkelpilegrimsreise rundt om i verden.

Jan Kovář på sine ekspedisjoner.

| Foto: Jan Kovář Arkiv

Ekspedisjonsår 2023

Som hvert år forbereder jeg meg maks en uke i forveien. Jeg skal sette bager, et telt, en sovepose på sykkelen. Litt tekstiler og litt hygiene til turen. Turen blir lang, mellom 7000 og 8000 km. Starten blir i Liberec, så fortsetter jeg langs den gamle grensen mellom Polen og Tyskland, noen ganger rundt Nisa – Oder-elven.

Jeg vil nå havnen i Ústí nad Svinou og derfra fortsette med ferge til Sverige. Og videre, gjennom hele Sverige til de avsidesliggende områdene av den norske polarsirkelen. Jeg vil unngå storbyer overalt og foretrekker å være i naturen. Jeg vil nå slutten av Norge og så tilbake til Tsjekkia.

Returen vil skje rundt 10.-15. september. I fjor reiste jeg til Portugal via Tyskland, Sveits, Frankrike, Amfora og Spania. I Spania syklet jeg i sentrum, hvor det er mye bakker og temperaturen var 40 grader celsius hver dag. Jeg har opplevd lokale branner her. Ellers gikk turen bra. Fra Portugal gikk turen videre rundt havet og så reiste jeg et stykke fra turistmål til Pyreneene. Retning Lyon rundt Rhõna-elven. Og derfra med buss for å reise hjem.

Jan Kovar

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *