Rekrutterer Russland i Kasakhstan? Så mye kan du tjene

Talskvinnen sa at syv russiske ammunisjonslagre på venstre bredd av Dnepr hadde blitt ødelagt forrige uke. Som et resultat, la hun til, har antallet angrep i Sør-Ukraina falt betydelig og er nå i gjennomsnitt rundt 30 om dagen.

«De effektive handlingene til de ukrainske væpnede styrkene førte også til nedgangen og kompleksiteten i russisk logistikk,» sa Humeniuk. «Fra tid til annen klarer de å få tilgang til visse reserver av ammunisjon, utstyr eller personell. Denne innsatsen følger imidlertid ikke dynamikken i kampen, og det er grunnen til at fienden mister sin evne til å angripe» – påpekte hun. .

Talskvinnen husket at russerne tidligere var i stand til å øke ressursene sine og angripe opptil 90 ganger om dagen.

«For å fortsette kampen mot batteri, presser vi dem hele tiden langs venstre bredd for å unngå beskytning. Vi har også mistet to våpenlager. I løpet av det siste døgnet har 54 angrep blitt utført, noe som representerer en betydelig nedgang.» sa Humeniuk. .

I Kasakhstan oppfordrer russiske annonser folk til å melde seg inn i hæren

I Kasakhstan oppfordrer russiske annonser på nettet folk til å melde seg inn i den russiske hæren, meldte Reuters torsdag. Interesserte personer tilbys tilsvarende omtrent 5,3 tusen PLN. USD i engangsbetaling og 2 tusen. Månedslønn i USD.

Annonser som ble sett av byrået inneholdt flaggene til Russland og Kasakhstan og slagordet «skulder ved skulder». Internett-brukere tilbys en betaling på 495 000 euro for å signere en kontrakt med den russiske hæren. rubler (5,3 tusen USD), månedslønn på minst 190 tusen. rubler ($2000) og uspesifiserte tillegg.

Annonsene fører til et nettsted som tilbyr muligheten for å bli med i den russiske hæren i Sakhalin, i det russiske fjerne østen. En organisasjon opprettet av lokale myndigheter ser ut til å eie nettstedet, melder Reuters.

Kasakhstans lov forbyr deltakelse i væpnede konflikter i utlandet for penger. I slutten av juni meldte påtalemyndigheten at det i Nord-Kasakhstan var gjort forsøk på å rekruttere lokale innbyggere til en krig med Ukraina på Russlands side.

Innbyggere i andre sentralasiatiske land fortalte byrået at noen av deres landsmenn hadde sluttet seg til den russiske hæren eller militære leiesoldater som Wagner-gruppen, men at rekrutteringen vanligvis fant sted i Russland, der de bor og millioner av mennesker fra Usbekistan, Tadsjikistan og Kirgisistan. arbeid.

I mai ble en innbygger i Kirgisistan dømt til 10 års fengsel for å ha gått sammen med Russland i Luhansk-regionen i Ukraina.

Reuters påpeker at i Kasakhstan, på Internett, er det også jobbtilbud på byggeplasser i de ukrainske områdene okkupert av Russland.

Kasakhstan har en grense på nesten 6500 km til Russland. Etniske russere utgjør 15 prosent. av landets befolkning, spesielt i de nordlige regionene. Offisielt er Kasakhstan en av Russlands nærmeste allierte og er en del av integrasjonsstrukturene det er i ferd med å få på plass i det post-sovjetiske rom. Samtidig, i slutten av august 2022, besluttet myndighetene i Astana å midlertidig stanse eksporten av våpen, militært utstyr og andre varer til militære formål til Russland.

Jakub Bawołek fra Kiev (PAP)

jbw/ap/ Søn/Man/

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *