Renewi får et lån på 40 millioner fra EIB

Renewi mottar et lån på 40 millioner euro fra Den europeiske investeringsbanken (EIB). Pengene skal finansiere bygging av nye avfallssorteringsanlegg i Belgia, overholdelse av VLAREMA 8-lovgivningen, nye plastgjenvinningsanlegg og produksjon av gass fra ødelagt mat i Nederland.

Avfallsbehandler og gjenvinner Renewi ble etablert i 2017 etter at Shanks Group fusjonerte med Van Gansewinkel Groep. Organisasjonens hovedkvarter ligger i Storbritannia. Nederland og Belgia er de viktigste markedene for selskapet.

Finansiering av nye investeringer

Takket være låneavtalen som Renewi inngår med EIB, vil selskapet få tilgang til førti millioner euro. Med disse pengene ønsker selskapet å delfinansiere nye investeringer i Nederland og Belgia; totalt 100 millioner euro er involvert i de planlagte investeringene.

Tre prosjekter

Til sammen ønsker Renewi å finansiere tre prosjekter med lånet. Det første prosjektet består av bygging av tre nye høyteknologiske behandlingslinjer for restavfall, industriavfall og industriavfall i Flandern. Ved hjelp av prosesslinjene ønsker Renewi å gjenvinne og resirkulere flere råvarer, noe som skal føre til at mindre avfall forbrennes.

Det andre prosjektet gjelder bygging av et nytt sorteringsanlegg for hardplast på Acht-anlegget i Nederland. Det er her Renewi skal produsere sekundærplast av høy kvalitet. Etterspørselen etter det i markedet øker.

Det tredje prosjektet er en oppgradering av Renewis biogassproduksjon. Her bryter selskapet ned biologisk nedbrytbare materialer til biogass ved hjelp av mikroorganismer, uten å kreve oksygen. De sekundære råvarene den produserer gjør fossilt brensel overflødig, begrenser bruken av nye råvarer og reduserer utslippene. Takket være nytt, mer effektivt utstyr kan Renewi nå omdanne 60 % av biogassen til biometan. Selskapet transporterer de resterende 40 % til et eksisterende bio-LNG-anlegg.

Begrense utslipp og «bruk av jomfruelige råvarer»

EIBs visepresident Kris Peeters sa: «Avfallsbehandling og deponering blir stadig viktigere hvis vi skal redusere utslipp og bruk av nye råvarer. Dette er grunn nok til å takle det så effektivt som mulig. Jeg er glad for at EIB kan hjelpe Renewi i sin brede ambisjon om å gi nytt liv til brukte materialer og dessuten å lette selskapets innsats for å gjøre virksomheten i Belgia og Nederland mer bærekraftig.

Annemieke den Otter, Renewis Chief Financial Officer, la til: «Renewi er ekstremt stolt over denne EIB-godkjenningen for grønne infrastrukturinvesteringer i Nederland og Belgia. Kampen mot klimaendringer vil ikke vinnes uten en sirkulær utforming av økonomien vår og gjenbruk av flere materialer. Denne overgangen krever store investeringer i avansert teknologi. Vi er klare til å forplikte oss fullt ut til denne akselererte overgangen ved nådeløst å investere, innovere og vokse til å bli den ledende partneren for å gjøre avfall til produkter i EU. Vi håper også å utvide samarbeidet med EIB over tid.

Forfatter: Wouter Hoeffnagel
Foto: Shirley Hirst fra Pixabay

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *