Representanter vil ikke velge en ny Praha-ledelse, de vil bare etablere representative utvalg

Konstituerende møte i Praha-rådet 3. november 2022. Foto: JP

Representanter vil ikke velge ny Praha-ledelse på torsdagens møte. Kun 14 representative utvalg vil bli opprettet. Materiale knyttet til utarbeidelse av budsjett for 2023, anbudsprosedyrer i transportselskapet (DPP) eller noe materiell fra samfunnsfeltet bør også drøftes. Etter dagens møte fortalte Zdeněk Zajíček (ODS), STAN Kateřina Arnotová og Pirátů Daniel Mazur til journalister.

Klubbpresidentene møtes igjen fredag. En ny koalisjon er ennå ikke dannet i Praha etter valget i september, de sittende styres av tre komiteer etablert ved den konstituerende forsamlingen av representanter. SAMMEN vant valget foran andre ANO og tredje Pirates.

«Vi (på dagens møte) kom til ENSEMBLE-koalisjonen med et forslag til hvordan forsamlingen kunne gjennomføres. Vi foreslår at informasjonen om budsjettforslaget diskuteres slik at den kan godkjennes i rådsmøtet 15. desember. vi ønsker informasjon fra representanten Hana Kordová Marvanová (valgt for SPOLU) om revisjonene i den såkalte Dozimeter-saken og salget av tomt i Lysolajy,” sa Zajíček.

Spolu ønsker også å diskutere noen av de sittende bystyrevedtakene som er vedtatt siden valget. Dette vil blant annet dreie seg om sosialfeltet eller utvelgelsesrutiner for lederstillinger i transportselskapet (DPP).

Representantene skal opprette 14 utvalg og velge medlemmene. Nå har det siden stiftelsesforsamlingen vært økonomi-, kontroll- og skoleutvalg, noe som er lovpålagt. Sammensetningen av de nye komiteene vil speile valgresultatene til partiene, og deres antall og orientering vil være den samme som i forrige valgperiode.

Sammensetningen av de tre allerede nedsatte kommisjonene endres ikke torsdag. Zaječek sa at sammensetningen og antallet komiteer bare kan endres etter at en ny koalisjon er dannet. Ifølge Mazur og Arnotová har verken Pirates eller STAN problemer med torsdagens valg. Mazur sa at individuelle klubber nå vil velge sine nominerte.

Et dokument knyttet til utarbeidelsen av budsjettet for det påfølgende året bør inkluderes i møtets agenda. Den er utarbeidet av finanskomiteen. «Vi antar at det vil være diskusjoner om dette. Styret bør vedta en resolusjon om dette slik at forslaget kan publiseres, diskuteres og godkjennes 15. desember,» sa Zajíček.

Spolu-koalisjonen vant kommunevalget i Praha i år, og vant 19 valgperioder i rådet med 65 medlemmer. ANO ble nummer to med 14 terminer. De tredje piratene har 13 representanter. Čtvrtá Praha Sobě har 11 mandater, fem representanter har STAN på femteplass. Den sjette er SPD med tre mandater.

Koalisjonsforhandlinger i metropolen startet rett etter valget i september, men har ennå ikke kommet videre. Vítězné Spolu fremmer koalisjonsregjering med Pirates og STAN. Piratene har imidlertid opprettet en stabilitetsallianse med Praha Sobě og ønsker å fortsette forhandlingene utelukkende sammen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *