Republikken Irland: Hva har vi lært av vennskapskamper i Norge og Malta?

Stephen Kennys lag i Republikken Irland åpner sin EM 2024-kvalifiseringskampanje med en hjemmekamp mot Frankrike 27. mars

Irlands sjef Stephen Kenny vil fullføre planene sine for Euro 2024-kvalifiseringen etter noen dager med testing.

Et 2-1-tap hjemme mot Norge og en lykkelig 1-0-seier på Malta fremhevet noen av lagets styrker, men også flere svakheter.

Men hva konkret har vi lært av de siste republikkens vennskapskamper.

Flere spørsmål enn svar

Kenny hadde håpet å bruke vennskapskamper i november til å finpusse troppen sin til deres første kvalifiseringskamp mot Frankrike i mars, men nytten av begge kampene er oppe til debatt.

Franskmennene vil ikke lene seg tilbake og invitere Irland til å bryte dem ned, men det kan være en lettelse.

Republikken var til tider altfor forsiktige og tunge i begge kampene og var frustrerte i lange strekk.

De vil trenge å forsvare seg med mye mer motstandskraft enn de gjorde på Malta spesielt og vil se ballen mye mindre, men de vil ha mer plass å operere når de har den.

Shane Duffy feirer etter Republikken Irlands 3-0 Nations League-seier over Skottland i juni
Shane Duffys inkludering i republikkens lag vil også tilby dem en angrepstrussel på dødballer

Er det på tide med en ekstra Duffy?

Republic-lag har tradisjonelt vært bygget på solid forsvar, men Kenny har vært opptatt av å ta en bredere tilnærming.

Hans tillit til tilnærmingen hans og hans tro på den nye generasjonen spillere han har fostret er prisverdig.

Slike som Gavin Bazunu, Nathan Collins, Dara O’Shea, Josh Cullen, Jayson Molumby, Chiedozie Ogbene og Michael Obafemi kom ut på topp, sammen med Andrew Omobamidele, Jason Knight, Troy Parrott og Adam Idah, som ikke var tilgjengelig for denne leiren. .

Men republikken slapp inn to dårlige mål mot Norge fra dødballer, og til tross for et rent bord på Malta, kan Kenny bli nødt til å dempe sin oppfattede idealisme med pragmatisme når han prøver å forbedre rekorden sin på bare åtte seire på 30 gode kamper siden han tiltrådte. .

Midtstopper Collins kom opp på banen for å score et oppsiktsvekkende mål mot Ukraina i juni, men var skyld i den norske vinneren, og det kan være et argument for å tilbakekalle Shane Duffy til våren – spesielt hvis han kan slippe unna med det. vei inn i Fulham-troppen, hvor han for tiden er på lån fra Brighton.

Duffys angrepstrussel fra dødballer har også hjulpet republikken ved flere anledninger i løpet av hans internasjonale karriere med 55 landskamper.

McGrath tilbake på irsk midtbane

Burnleys Josh Cullen har tatt på seg omdreiningsrollen med overbevisning, men det er steder å hente rundt ham.

Alan Browne fremhever målene og hensiktene, industrien og energien til Molumby og den enorme erfaringen til Jeff Hendrick.

Imidlertid har Jamie McGraths satsning på hans første opptreden for landet sitt på et år mot Malta fanget oppmerksomheten, og en mann som spilte under Kenny for Dundalk håper fortsatt form hos Dundee United kan gi ham ledelsen.

Bristol City-vingen Mark Sykes ble den første Belfast-fødte spilleren som representerte republikken siden 1946, da han ble introdusert som en innbytter i det 85. minutt mot Malta etter å ha blitt kalt opp sent til troppen, men han vil neppe være i kamp om en figur mot Frankrike.

Michael Obafemi feirer med Troy Parrott etter å ha scoret mot Skottland i juni
Michael Obafemi og Troy Parrott utmerket seg i sin spisspartner mot Skottland i juni, men var ikke like imponerende i påfølgende kamper

Kenny ser etter en avansert formel

Da Parrott og Obafemi knyttet så godt sammen i en 3-0 Nations League-seier over Skottland i juni, så det ut til at republikken hadde funnet sine to første, men ved henholdsvis 20 og 22 lærer begge menn jobben sin igjen.

I Parrotts fravær samarbeidet Callum Robinson med Obafemi mot Norge og Ogbene på Malta, og hjalp seg med sitt åttende seniorlandskampmål i den andre kampen.

Alle fire, sammen med 18 år gamle Idah og Evan Ferguson – som debuterte mot Norge – har sine styrker, men å finne den rette angrepsmiksen er kanskje Kennys største utfordring.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *