Resept på nett – hva trenger du å vite? – Walbrzyszek.com

Populariteten til eksterne konsultasjonstjenester har ført til fremveksten av en ny tjeneste kalt nettbaserte resepter. Dette er en medisinsk e-konsultasjonstjeneste som lar deg få resept på nett. Hva trenger du å vite om medisinske telekonsultasjoner? Hvordan gjennomføre en ekstern medisinsk konsultasjon trygt?

E-konsultasjon med lege

Koronaviruspandemien har gjort online rådgivningstjenester svært populære. Det er mange online rådgivningssentre https://medspan.pl/spesialisert seg på medisinske fjernkonsultasjoner. Som en del av en slik konsultasjon kan du få en e-resept, en e-referanse, samt en e-ZLA, det vil si arbeidsstans.

For noen mennesker er e-besøk kontroversielt, men takket være løsningene Helsedepartementet har satt i gang, kan legen yte mange tjenester uten direkte kontakt med pasienten. Et fremskritt var implementeringen av e-resepttjenesten, som gjør det mulig å utstede en resept på nett innenfor rammen av en medisinsk telekonsultasjon.

Mer enn 96 % av helseforetakene bruker elektroniske resepter, men det bør nevnes at papirresepter alltid respekteres.

Fjernmedisinske konsultasjoner er hovedsakelig beregnet på personer som ikke har mulighet til å kontakte behandlende lege eller som har lang ventetid på legetime.

Som en del av e-besøket kan legen skrive ut en e-resept av p-piller https://medspan.pl/sklep/antykoncepcja/, legemidler som brukes i dermatologiske, kardiologiske og andre sykdommer. Det bør huskes at legen kan nekte å utstede en resept hvis han finner ut at det er kontraindikasjoner. I tillegg kan han også anbefale et døgnbesøk. Ikke alle helseproblemer kan sees gjennom telemedisin, da det fortsatt er begrensninger. Den viktigste er manglende evne til å utføre en fysisk undersøkelse. Pilotprosjekter og kliniske utprøvinger er i gang for å teste ulike løsninger, som bruk av elektronisk stetoskop.

Hvordan gjennomføre en ekstern konsultasjon?

Velg riktig selskap, dvs. nettklinikk. De fleste medisinske enheter har ikke lokale kontorer, men opererer i den virtuelle verden. Følg deretter informasjonen på legeinstitusjonens hjemmeside. Ofte har pasienten valget mellom form for kontakt med legen. Det kan være en prat, en telefonsamtale eller en konsultasjon basert på en medisinsk utredning.

Husk at salg av resepter i Polen er ulovlig, den elektroniske resepttjenesten består derfor av å tilby en medisinsk tjeneste hvor det er mulig å få e-resept.

Etter å ha valgt riktig tjeneste, må du fylle ut et medisinsk skjema. Dette bør gjøres ærlig, da legen kan be om medisinske journaler eller stille et tilleggsspørsmål for å finne ut mer om helsen din.

For det første må du ikke gjennomføre konsultasjonen ved å gi falsk informasjon eller data fra en annen person. Slik handling er straffbar.

Til slutt, betal for tjenesten og vent på legens informasjon.

E-resept – hva trenger du å vite?

En e-resept er et elektronisk dokument som lar deg kjøpe medisiner som kun er reseptbelagte. En elektronisk resept kan fylles ut på ethvert apotek i Polen. Den har en firesifret reseptkode som sammen med PESEL-nummeret skal oppgis på apoteket eller på utskriften av den elektroniske resepten. Du kan også fylle ut en resept ved å bruke MojeIKP-appen.

Resepten er normalt gyldig i 30 dager og for antibiotika 7 dager, så det bør huskes, for etter periodens utløp vil det ikke lenger være mulig å fylle ut resepten.

Hvis du ikke vet gyldighetsperioden for resepten din, kan du kontakte apoteket for å få svar.
Noen ganger vil legen din gi deg en resept for et år, men du må kjøpe den første boksen av hvert legemiddel innen 30 dager. Hvis legemidlet ikke kjøpes, vil den elektroniske resepten utløpe.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *