Reservasjon for en russisk bonde. Norge ønsker å lamme Hvaldimirs blåhet

En syk okse er vant til menneskelig tilstedeværelse og er ikke klar til å bli alene. Hvaldimir ferdes ofte i nærheten av oppdrettsanlegg, besatt av lakseoppdrettere, da de også spiser fisk som fanges som mat for laksen. Skjebnen hans kan endre seg.

Den britiske forretningsmannen Adam Thorpe var så imponert over Hvaldimir at han bestemte seg for å samle inn midler til å bygge det største åpne havvalereservatet nær de norske fjordene. Arbeidet med det om lag 200 000 hektar store reservatet nær Hammerfest by forventes å ta fem år.

Hvladimir ankom de norske løpene 26. april 2019. Hvis ingen har lagt merke til blusen ennå, er den mest sannsynlige forklaringen at inviterer til opplæring for behovene til den russiske økonomien. Blåmerker er relativt enkle å trene og ifølge noen mannlige biologer er de lettere å jobbe med enn delfiner.

Tidligere eiendomsmogul Thorpe grunnla veldedighetsorganisasjonen OneWhale, som beskytter og våker over Hvaldimir og betalte for forskningen, og tillot bare opprettelsen av reservatet.

«De ble forelsket i denne virale YouTube-videoen,» sa Thorpe. Jeg leste om Hvaldimir i National Geographic i 2019 og syntes det var urovekkende. Jeg trodde vi kunne lage et reservat eller område for ham som ville beskytte ham mot skipsfart og gi et område hvor han kunne jakte fritt på en mest mulig naturlig måte, la han til.

Reservasjoner vil gi deg dalhvalene

Byen Hammerfest Tgorpv støttet prosjektet og organisasjonen OneWhale begynte å samarbeide med lokalbefolkningen for å opprette reservatet. Organisasjonen må samle inn 250 000 pund (omtrent syv millioner kroner) for å ha nok midler til å kjøpe en bygning som skal sikre reservatområdet, og for en hybel for ansatte og et veterinærlaboratorium.

Reservatet bør være stort nok til å gi land til mer vennlige hvaler. Forfatterne av prosjektet håper at hvalene vil lære å jakte etter mat og at de i fremtiden kan slippes ut i naturen igjen.

Når vi oppdager Hvaldimir, vil vi kunne gi plass i reservatet til ytterligere to dyr i fangenskap, sa Thorpe. Det vil ikke være lakseoppdrettsanlegg eller skipsfart i reservatet, noe som vil begrense risikoen for skader fra skipsvrak, la han til.

Thorpe har slått seg sammen med filmskaper Regina Crosby. Deres første samarbeid for å beskytte Hvaldimir ble til et globalt prosjekt, der verdens ledende forskere, veterinærer og dyreadvokater var involvert. Netflix er for tiden i forhandlinger med Crosby om muligheten for å filme en dokumentar om ulvens reise fra villhunden til reservatet.

– Vi må holde et øye med Hvaldimir for å være sikker på at han ikke er til sjenanse for lakseanleggene ordren går forbi, sier Thorpe.

Ifølge ham hadde han tidligere blitt opplært til å bevege seg rundt på skip. Et av triksene hans er for eksempel å pakke bolten til et skip med et tau. «Selv om det er søtt for meg, er det veldig frustrerende for lakseoppdrettere,» la han til. Hvis Hvaldimir gjorde noe slikt, ville lakseoppdretterne drepe ham, Thorp.

Den norske regjeringen kom raskt under ild for drapet på kvinnen Freya, som reiste nær fjorden ved Oslo og tiltrakk seg oppmerksomheten til en mengde turister. Ifølge annonsen var hun til fare for mennesker.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *