resultater, kampdag 4-skjema, resultater, Rafael Nadal, WTA-nyheter, ATP-nyheter, Adelaide International tennis

Den helt nye United Cup er inne på sin fjerde dag med aksjon rundt Australia, ettersom Adelaide International 1-turneringen – en kombinert WTA 500 og ATP 250 – har begynt.

I United Cup i kveld skal Rafael Nadal møte Spania i mixed double, mens Tysklands Alexander Zverev er i aksjon for Tyskland i nok en mixed double-kamp.

Følg all handlingen i livebloggen vår nedenfor!

Se Tennis Live med beIN SPORTS på Kayo. Live dekning av ATP + WTA Tour-turneringer, inkludert hver kamp i finalen. Ny på Kayo? Start din gratis prøveversjon nå >

Kanadiske Bianca Andreescu vinker til publikum etter å ha vunnet sin første runde-kamp mot den spanske spilleren Garbine Muguruza på WTA Adelaide International-turneringen i Adelaide 1. januar 2023. (Foto: Brenton EDWARDS / AFP)Kilde: AFP

«INGEN IDEA HVORDAN»-KAMPIONEN HAR KOMME SUKSESSERT TILBAKE

Adelaide International 1-åpneren (en WTA 500) stilte to Grand Slam-mestere mot hverandre, og den leverte en episk thriller på 2 timer og 12 minutter.

Canadas Bianca Andreescu ledet 0-6, 2-5 mot Spanias Garbine Muguruza, bare for å slå tilbake og sikre 0-6, 7-6(3), 6-1-seieren.

Andreescu, 2019 US Open-mesteren, vant bare syv poeng i det første settet. Hun sa: «I det andre settet måtte jeg virkelig endre gameplanen min. Jeg sa til meg selv å gå for det, uansett hva som skjer, skjer. Jeg satte flere returer på banen, flere server på banen. Jeg er så glad Jeg klarte det, jeg vet ikke hvordan.

Rekorden hennes forbedres til 3-0 mot den tidligere verdens nummer én og to ganger Grand Slam-mesteren.

«Ikke fortsett»: Spørsmålet som trigget Nadal under en spent pressekonferanse

Nadal ble lamslått av Brit i brutal kamp da den eks-verdens nr. 2 politimannen mistet sjokket etter comeback

Norske Casper Ruud er klar for Australian Open.Kilde: Getty Images

RUUD KJØRER RIOT I EN «MÅ VINNE»-KAMP

Verdens nummer tre Casper Ruud kom forbi Thiago Monteiro i strake sett for å gi Norge håp i deres mixed Nations Cup-kamp mot Brasil i Brisbane søndag.

Etter at Brasil vant de to første singeloppgjørene på lørdag, satte Ruuds 6-3, 6-2 seier Norge igjen på nivå foran det andre singeloppgjøret mellom landsmannen Ulrikke Eikeri og Laura Pigossi.

Ruud var altfor konsekvent for Monteiro på 71. plass, som begikk 27 utvungne feil for å ta en dominerende seier på bare 70 minutter – og vinne de seks siste kampene på rad.

«Det var en må-spille for Norge, så kanskje jeg følte litt press,» sa Ruud. — Men jeg fikk en god start.

Nordmannen ble nummer to i French og US Open i fjor og sa at han føler seg trygg foran Australian Open senere denne måneden, hvor han vil være ute etter å vinne en første verdenscuptittel Grand Slam.

Han spilte ikke på Melbourne Park i fjor etter å ha rullet ankelen dagen før sin første kamp og sa at han ønsket å gjøre opp igjen.

«Jeg føler meg alltid veldig motivert til å komme hit for å spille i Australia. Fjoråret var litt uheldig,» sa han.

«Forhåpentligvis kommer jeg til å få en god start på sesongen her, og det er en perfekt måte for meg å starte året på turné.»

Petra Kvitova fra Tsjekkia spiller backhand mot Laura Siegemund fra Tyskland under dag fire av United Cup 2023 på Ken Rosewall Arena 1. januar 2023 i Sydney, Australia. (Foto av Jeremy Ng/Getty Images)Kilde: Getty Images

KVITOVA SKINNER IGJEN

I Sydney viste den to ganger Wimbledon-mesteren Petra Kvitova seg for sterk for Tysklands Laura Siegemund, og vant 6-4, 6-2 på 1:49.

Kvitova reddet syv settpunkter i første sett og forsvarte ni av totalt 11 pausepunkter.

Dette gjorde det mulig for Tsjekkia å vinne uavgjort med en uangripelig 3-0 ledelse, etter å ha tapt åpningen mot USA 4-1.

«Å spille Laura er alltid vanskelig. Hun endrer spillet sitt mye, så jeg måtte være klar for hva som helst. Jeg er glad for å ha scoret poenget,» sa Kvitova, som slo USAs nummer tre Jessica Pegula tidligere i turneringen.

«Denne gruppen er veldig tøff, men vi nyter arrangementet veldig godt, og vi er veldig glade for at vi (det tsjekkiske laget) er alle sammen her i Sydney.»

Kvitova – den tidligere verdens nummer to – slo verdens nummer tre Jessica Pegula i sin første kamp i turneringen.

Etter Kvitovas seier over Siegemund, beseiret Tysklands Oscar Otte tsjekkiske Dalibor Svrcina 7-6(1), 6-2 i singelkamp nummer to for menn – Tysklands første seier i turneringen.

HVITERUSSLAND STJERNERØYK VED WIMBLEDON BAN

Verdens nummer fem, Aryna Sabalenka, sa søndag at fjorårets Wimbledon-utvisning av russiske og hviterussiske spillere var «ingenting» og at hun «virkelig håpet» at det ville endre kursen i 2023.

Etter Russlands fortsatte invasjon av Ukraina, kom UK Lawn Tennis Association under press fra regjeringen om å innføre et forbud.

Russiske og hviterussiske spillere, inkludert Sabalenka, ble til slutt utestengt fra Wimbledon, og ATP og WTA – menns og kvinners styrende organer – fratok Grand Slam rangeringspoeng som svar.

«Jeg er bare veldig skuffet over at sport på en eller annen måte er i politikken. Vi er bare idrettsutøvere som utøver sin idrett. Det er det. Vi snakker ikke om politikk, sa hun til avisen Melbourne Age på sidelinjen til Adelaide International.

«Hvis vi alle kunne gjøre noe, ville vi gjort det, men vi har ingen kontroll. «De utestengt oss fra Wimbledon, og hva har endret seg? Ingenting – de gjør fortsatt dette (krigen), og det er den triste (delen) av denne situasjonen.

LTA, Storbritannias sportslige styringsorgan, har ennå ikke kunngjort om forbudet vil gjelde i 2023.

Sabalenka sa «ingen støtter krig» og hun håpet å kunne spille på Wimbledon i år.

«Jeg håper virkelig jeg spiller der (i 2023), bare på grunn av folket, for å føle den atmosfæren,» sa hun.

Andre spillere som ble ekskludert fra All England Club i fjor inkluderer Daniil Medvedev, Andrey Rublev og Victoria Azarenka.

LIVE BLOGG

Følg liveoppdateringer fra 1. januar i bloggen under! Kan du ikke se det? Klikk her!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *