Rookie sweep: Nye fjes vinner World Pro Ski Tour-åpningen på Howelsen Hill

Vinner av det første arrangementet av World Pro Ski Tour for menn i 2023, Mathias Tefre gjør sine siste svinger på Howelsen Hill fredag ​​6. januar 2023.
Tom Skulski / Steamboat Pilot og Today

For fansen kan et slalåmrenn med to hender være en av de mest spennende begivenhetene innen vintersport, som ofte finner sted på delte sekunder og resulterer i photo-finish etter photo-finish.

For konkurrenter kan løpene være intense ettersom de hele tiden må holde seg rolige og ikke få panikk når de faller bak, en ferdighet det tar år å mestre.

Spennende nok åpnet World Pro Ski Tour 2023-sesongen på Howelsen Hill fredag ​​6. januar. På de tre foregående turene hans til Steamboat Springs favoriserte resultatene turveteraner, men det var nybegynnere som dukket opp på fredag.I det første året på lenge som alle fire arrangementene vil inneholde kvinnekonkurranse, var den svenske rookien Evelina Fredricsson ivrig etter å komme på banen. Hun hadde sett på turneen i noen år og klarte endelig å passe den inn i timeplanen hennes.

Howelsen Hill-banen regnes fortsatt som en av de tøffeste i serien. Racing på stedet for aller første gang var vanskelig for Fredricsson i begynnelsen, men det tok ham ikke lang tid å finne ut av det.«Det var ganske tøft, men mot slutten følte jeg at jeg gikk litt bedre på ski på toppen fordi jeg hadde litt rot i starten,» sa Fredricsson. «Jeg tror, ​​i det minste for meg, jeg lærte hvordan forholdene var og visste hvor jeg skulle gå litt tryggere og hvor jeg virkelig kunne presse.»

Justeringene fungerte for Fredricsson som kvalifiserte seg til finalen og tok den første seieren i 2023-sesongen for kvinner, og satte en smal kant ut av Erin Mielzynski som skled tidlig i det siste løpet.

World Pro Ski Tour rookie Evelina Fredricsson vinner World Pro Ski Tour sesongåpningsrennet på Howelsen Hill fredag ​​6. januar 2023. Kvinnene vil returnere til konkurranse på hver av de fire løpshelgene i kretsen denne sesongen.
Tom Skulski / Steamboat Pilot og Today

Herrelaget så også nytt blod på pallen. Kjente fjes som den tredobbelte Tour-mesteren Rob Cone og fjorårets Steamboat-vinner Michael Ankeny ble begge slått ut i kvartfinalen.

Det var Mathias Tefre, en rookie fra Norge, som slo Ankeny og kjempet seg til topps i herrekonkurransen på sin første tour. For Tefre betydde det at verden slo ut tidligere mestere og etablerte sin plass på Tour-listen.

Den forsvarende World Pro Ski Tour-mesteren Rob Cone svever fra det siste hoppet og krysser målstreken i Tourens første superslalåmrenn for sesongen fredag ​​6. januar 2023. Cone ville da bli eliminert i kvartfinalen. .
Tom Skulski / Steamboat Pilot og Today

«Det er morsomt å riste veteraner litt og få dem ut av plassen sin,» sa Tefre. «De har vært litt for komfortable i noen år nå, så det er godt å presse dem tilbake og fortelle dem at skirenn fortsatt er her.»

Tefre vil prøve å holde veteranene unna pallen på den andre løpsdagen lørdag 7. januar. De fleste av fredagens løpere vil konkurrere igjen med noen få nye fjes som også går til start.

Den amerikanske skiløperen Kaitlyn Harsch gjør sitt første hopp på Howelsen Hill under World Pro Ski Tour fredag ​​6. januar 2023. Harsch endte på tredjeplass i kvinnekonkurransen forrige sesong, men fant ikke pallen i sesongåpningen for touren.
Tom Skulski / Steamboat Pilot og Today

Arrangementet er fanvennlig og alle er velkomne til å se på fra områdebasen bak Howelsen Lodge. De andre superslalåmrennene i parentes starter klokken 11.00 lørdag morgen.

Tefre og Fredricsson håper å fortsette sitt momentum og streber etter en andre pallplass. I mellomtiden vil veteraner som Cone, Ankeny og forsvarende Women’s Tour-mester Tuva Norbye søke hevn og gjenvinne tronen.

«For en dobbelthendt slalåm som dette er det så tøft,» sa Tefre. «Du kan være en veldig god skiløper, men du vet ikke hvordan du skal gå på ski og det er veldig vanskelig. Jeg vil definitivt være på topp og samle inn penger. Jeg elsker skirenn og jeg elsker penger, så du har det beste fra begge verdener.

Mathias Tefre fra Norge feirer sin førsteplass under World Pro Ski Tour sesongåpningen på Howelsen Hill fredag ​​6. januar 2023. Jeremie Lagier, til høyre, fra Frankrike, ble nummer to i løpet. Begge menn ønsker å gjenta som pallplasseringer i det andre løpet på Howelsen klokken 11 lørdag 7. januar.
Tom Skulski / Steamboat Pilot og Today

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *