Russisk retrett. Shoigu beordret tilbaketrekking av tropper fra Kherson over Dnepr

Den russiske forsvarsministeren Sergei Shoigu beordret i dag tilbaketrekning av russiske tropper fra høyre bredd av Dnepr i Kherson-regionen i Sør-Ukraina, ifølge nyhetsbyrået TASS, sa hans departement. På høyre bredd av elven ligger sentrum av Kherson-regionen, en av de største byene som russiske tropper klarte å erobre under invasjonen av Ukraina.

– Start tilbaketrekkingen av tropper og ta alle tiltak for å sikre sikker transport av tropper, våpen og utstyr over Dnepr, sa Shoigu til sjefen for de russiske invasjonsstyrkene i Ukraina, Sergej Surovikin. Kommandanten svarte at de russiske troppene ville innta forsvarsposisjoner på venstre bredd av elven. Ifølge ham vil manøveren foregå «i nær fremtid».

Bevegelsen av den russiske hæren fra høyre bredd av Dnepr til venstre i Kherson-regionen har pågått i flere uker. I tillegg har den russiske okkupasjonsadministrasjonen organisert evakuering av sivile fra regionen siden oktober. Allerede i forrige uke sa representanten for de russiske okkupasjonsmyndighetene i regionen, Kirill Stremousov, at russiske tropper sannsynligvis vil trekke seg fra den vestlige bredden av Dnepr, men ukrainske tjenestemenn advarte om at russernes anmodning om tilbaketrekning kan være en del av deres taktikk. og kan være en felle. I dag, ifølge den russiske administrasjonen, døde Stremousov i en trafikkulykke.

Russiske soldater ødela flere broer på høyre bredd av Dnepr for å bremse fremgangen til ukrainske styrker, sa Serhii Khlan, rådgiver for sjefen for den ukrainske administrasjonen i Kherson-regionen. Den ukrainske hæren har ledet en motoffensiv siden august i et forsøk på å avvise russerne fra høyre bredd av Dnepr og å frigjøre Kherson selv.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *