Russisk spion arrestert. Jeg kunne ikke tro hvem han hevdet å være – o2

Etterforskningsportalene «Bellingcat» og «The Insider» melder at mannen ble pågrepet 25. oktober. Han var på vei til college. Fredag ​​ble han siktet for spionasje av den norske påtalemyndigheten.

GRU-offiser varetektsfengslet i Norge

Aktor Thomas Blom avslørte at mannen het Mikhail Mikushin, ikke Jose Assis Giammaria som han hevdet. Han er ikke brasiliansk, han er russisk.

Retten beordret hans varetektsfengsling i fire uker, hvorav to var i fullstendig isolasjon. Han risikerer nå inntil tre års fengsel for «spionasje mot statshemmeligheter, hvis avsløring truer nasjonens grunnleggende interesser».

Mikushin ble født i Jekaterinburg. I 1994 ble han uteksaminert fra videregående skole, og flyttet deretter til Moskva. Der bodde han på offisershybelen til GRU Military and Diplomatic Academy i korpset, hvor sertifiserte offiserer ved 1. avdeling av akademiet er utdannet. Offiserer er opplært der til å jobbe som spioner. I 2006 fikk Mikuszyn et brasiliansk pass. Han hevdet at moren hans var brasiliansk. Han lærte seg også portugisisk på denne tiden.

Deretter flyttet han til Canada og meldte seg inn ved University of Calgary. Han ble hentet til Tromsø i 2021 som en del av et forskningsprogram. Mikuszyn deltok på trening i Vilnius bare en måned tidligere. Det handlet om hybrid krigføring. Et av temaene på opplæringen var for eksempel «hvordan man skal reagere ved sabotasje på Nord Stream-gassrørledningen».

Norge har også arrestert ni andre russere de siste ukene. De er tiltalt for å bruke droner for å krenke norsk luftrom og for å ha tatt bilder på uautoriserte steder. På grunn av sanksjonene som er pålagt Russland, har russiske statsborgere forbud mot å bruke droner på norsk territorium.

Se også: «Hei store penger.» Det var det Bąkiewiczs March for Independence vant. En stor mengde

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *