Russland gjennomfører atomprøver: Det vil ødelegge vestlige makter på få minutter, advarer eksperter

«Hvem kan være den første til å sette i gang et atomangrep på Russland? USA og Storbritannia,» sa Korochenko på TV. «Jeg vet ikke om Frankrikes president Macron er noen som ville bli med på dette eventyret… Det er veldig viktig, ikke sant? ikke vi har vist hvem våre hovedfiender er og hva som venter dem. Kelneren trakk oppmerksomheten til ordene hans Daglig post.

Hvis det ikke bare var en test, ville Storbritannia til slutt synke ned i Atlanterhavet og USA ville sitte igjen med bare ett sund, fortsatte Korochenko og la til at nevnte sund ville ha navnet Stalin. «Det er ingen kompromiss. Vi har sendt signalet. Nå bør de edru opp og bestemme seg. Det er ikke atomutpressing, det er det vi virkelig ville gjort hvis vi ble truffet.

Bruke satellitter mot Russland? Provokasjon!

Spenningen mellom Vesten og den russiske føderasjonen eskalerte igjen da russiske ledere advarte om et potensielt angrep på vestlige kommersielle satellitter. Dette ville være en gjengjeldelse for det faktum at selskapene gjennom sine satellitter har hjulpet de ukrainske forsvarsstyrkene de siste månedene, som ifølge Konstantin Vorontsov fra det russiske forsvarsdepartementet «en ekstremt farlig trend».

«Frivillig sivil infrastruktur kan være et legitimt mål for gjengjeldelsesangrep,» Det fortalte Vorontsov til FN-kommisjonen. Ifølge ham var bruken av vestlige satellitter mot Russland «provoserende». «USA og dets allierte har brukt deler av sivil rominfrastruktur, inkludert kommersiell, i væpnet konflikt,» la han til.

Totalt 50.000 russiske soldater som ble kalt inn til tjeneste under mobilisering, tjenestegjør nå i kampenheter i Ukraina. Dette sa i dag av Russlands president Vladimir Putin, sitert av Interfax-byrået.

Putin la til at 80.000 vernepliktige nå opererer i den «spesielle operasjonssonen», som Moskva omtaler krigen i Ukraina. Ifølge ham er resten av de nesten 320.000 mobiliserte i treningsleirer i Russland.

Ukraina har nasjonalisert private eierandeler i fem strategiske selskaper knyttet til flere forretningsmenn. Blant dem er for eksempel motorprodusenten Motor Sič eller energiselskapene Ukrnafta og Ukrtatnafta. Ukrainas Securities and Exchange Commission tok avgjørelsen basert på en krigstilstand, sa Jaroslav Železnyak, den første nestlederen i den parlamentariske komiteen for finans, skatt og tollpolitikk, ifølge Reuters. Opplysningene hans ble senere bekreftet av regjeringen.

Den europeiske union må sammen mer aktivt motarbeide russisk propaganda i Afrika. Utenriksminister Jan Lipavský (Pirater) sa dette under dagens møte i det to dager lange møtet med spesialrepresentanter for Sahel-regionen. Også ifølge EUs spesialrepresentant for Sahel, Emanuele Del Rea, fører Russland en desinformasjonskampanje mot Europa og Vesten på kontinentet.

Fyll ut online

Samtidig kommer frykten for mulig bruk av atomvåpen opp gjentatte ganger. Og det er fordi Ifølge New York Times diskuterte russiske militære tjenestemenn i oktober muligheten for å bruke et taktisk atomvåpen i Ukraina.

Putin, den eneste personen som er autorisert til å bestemme bruken av det, deltok ikke i møtet. Det hvite hus nektet å kommentere NYT-rapporten, og gjentok bare at det ikke så noen indikasjon på at det russiske militæret var i ferd med å bruke et atomvåpen.

«Vi har tidligere sagt at Russlands kommentarer om mulig bruk av atomvåpen er dypt urovekkende og vi tar dem på alvor. Vi overvåker situasjonen så godt vi kan, og vi ser ingen indikasjoner på at Russland kommer til å bruke atomvåpen, sa John Kirby, talsmann for nasjonal sikkerhet i Det hvite hus.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *