Russland: nye streiker i Belgorod-regionen, nær Ukraina

Nye bombardementer rammet den russiske regionen Belgorod, som grenser til Ukraina, søndag og skadet minst fire personer, sa guvernøren, ettersom disse hendelsene har mangedoblet seg de siste dagene.

• Les også: Norge: arrestasjon av en annen russer med drone

• Les også: Russland: et oljedepot i brann etter en streik mot en grenseregion i Ukraina

• Les også: Russland: 11 døde i et «angrep» på militært område

På Telegram sa guvernør Vyacheslav Gladkov at tre medlemmer av samme familie var blitt skadet under et bombardement på Belgorod, hovedstaden i regionen med samme navn. To av de skadde, truffet av splinter, ble fraktet til sykehus.

Ifølge denne kilden fikk hus og biler «mindre skader». Den fjerde skadde er en eldre mann som fikk et «blåmerke» under et bombardement nær Belgorod, ifølge guvernøren.

I en uttalelse sa den russiske etterforskningskomiteen at «nesten 16 eksplosjoner» ble hørt søndag i denne byen med 330 000 innbyggere som siden starten av offensiven i Ukraina sjelden hadde blitt truffet av skudd.

Men denne uken har de lokale myndighetene gjentatte ganger fordømt angrep fra den ukrainske hæren på byen eller nærliggende områder.

Lørdag kunngjorde guvernør Gladkov en bombing av et oljedepot nær Belgorod. Dagen før hadde et kraftverk blitt påkjørt i Belgorod, noe som førte til strømbrudd.

Denne store byen var så langt lite berørt av skytingen, i motsetning til andre lokaliteter i regionen nærmere den ukrainske grensen, hvor dødelige streiker allerede har funnet sted ved flere anledninger de siste månedene.

For å øke spenningen sa det russiske forsvarsdepartementet at 11 mennesker ble drept lørdag ved en militærbase i regionen, og 15 andre ble skadet, under en skyting beskrevet som et «angrep» av den russiske hæren.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *