Russland sender elleve langtrekkende bombefly til NATO-grensen – Putin provoserer

  1. Hjemmeside
  2. Politikk

Etablert:

Av: Tobie Utz

Ren provokasjon eller militær trussel? Det russiske luftforsvaret posisjonerer seg på grensen til Norge.

Oslo/Moskva – Det russiske luftforsvaret har tilsynelatende flyttet elleve militære jagerfly til Kolahalvøya nær den norske grensen. Kola er omtrent 32 kilometer unna. Det viser satellittbilder levert av faktasjekkteamet til den norske nyhetsportalen. saklig har blitt avslørt.

Bilder fra Olenya Air Base viser at mange TU-95 og TU-160 langdistansebombefly var plassert der. Elsker nyhetsportalen Kiev uavhengig rapportert er militærfly i stand til å angripe mål i Europa og USA med atombomber. Som et resultat er disse flyene vanligvis plassert ved Engels Air Base. Den ligger 720 kilometer sørøst for Moskva.

Russland sender langtrekkende bombefly til norsk grense

Ut av Russland så langt er det ingen uttalelse om overføring av langdistansebombefly. Det kan være en militær trussel. Norge er et av grunnleggerne av NATO. Et angrep vil utgjøre en alliansesak. Dette er styrt av artikkel 5 i den såkalte nordatlantiske traktaten og slår fast at et angrep på ett medlem av alliansen regnes som et angrep på hele NATO.

Et russisk flyvåpen TU-160 jagerfly sees i bakgrunnen. (Filbilde) © Forsvarsdepartementet / Crown Copywr / PA Media / dpa

Fredag ​​14. oktober har det allerede skjedd en hendelse ved den norske grensen: Norske myndigheter pågrep en russisk statsborger med droner og annet elektronisk utstyr under en rutinekontroll. Det sier aktor Anja Mikkelsen Indbjør til TV-kanalen NRKat mannen er mistenkt for brudd på straffelovene. Disse forbyr Russland å ta av og lande fly på norsk territorium. En domstol beordret at den pågrepne skulle holdes i varetekt i to uker. Det sier også aktor Mikkelsen Indbjør til avisen TBat materialet som er beslaglagt skal undersøkes for å finne ut hvor dronene fløy. Mannen hadde vært i Norge siden august. Det er mistanke om spionasje.

Den norske justisminister Emilie Enger Mehl sa også: «Det er kjent at det er en etterretningstrussel mot oss, som er blitt forsterket av det som skjer i Europa», sa hun til TV-kanalen. NRK.

Det er også gjentatte trusler fra Russland om at atomvåpen vil bli brukt i Ukrainsk krig vil bruke. Den tidligere CIA-direktøren advarer: USA ville «eliminere alle russiske styrker». (gjøre)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *