Sammensetningen av det latviske boblaget for sesongstart er kjent

Frem til slutten av dette året vil latviske bobkjørere delta i etappene i Europacupen, som arrangeres i Lillehammer (Norge), Altenberg (Tyskland) og Eagles (Østerrike). Det latviske laget starter sesongen med to mannskaper, to og fire, og deres sjåfører vil være Cipulis og Kalenda.

Mens Oskars Ķibermanis, den latviske lederen for forrige sesong, kommer seg etter operasjonen, vil Cipulis ta plassen til den første føreren, som i forrige sesong deltok i flere etapper av verdenscupkretsen.

Cipulis var forventet å sykle med Ķibermanis vanlige pushere – Matīs Mikni med to og Mikni, Dāvi Springi og Edgars Nemmi med fire. Foreløpig lurer vi på om Miknis får være med på de første etappene.

«Men det er fortsatt nok tid før konkurransen til at Miknis er frisk og i stand til å konkurrere,» sa LBSF, som siterer landslagets hovedtrener Sand Pruš.

Prusis innrømmer at det var planlagt å starte sesongen med tre ryttere, men på grunn av en skade vil ikke rytteren Dāvis Kaufmanis gå til de første etappene, som falt under de første treningsøktene på Sigulda-banen og ikke er foreløpig ikke klar til å bli med laget.

«Det skal sies at første halvdel av sesongen er veldig spent og de såkalte doble etappene foregår på de tre første løypene – det blir to løp i hver bane av de fire. Og det betyr at uansett, uansett av om noen i laget er skadet eller ikke, vil vi endre oppstillingene slik at pusherne ikke har så stor belastning gjennom hele sesongen, forklarer treneren.

På den annen side har æren av den andre piloten ved sesongstart blitt betrodd den unge Kalends, som debuterte forrige sesong i Europacupen på banene til Sigulda, Eagles og Vinterberg, og også deltok i Championships of European Junior Championship, hvor han vant sjetteplass i U-23-klassen, og til og med endte på fjerdeplass i denne klassen ved World Junior Championship på Eagles. I konkurransen har Kalenda ennå ikke deltatt i firemannskonkurransen.

«Frem til slutten av året har vi seks firedoble konkurranser foran oss. Kalend må score på fem og han kan også delta i verdenscupen, noe som ville vært veldig velkomment, men jeg sier med en gang at det ikke er det ikke. et mål i seg selv for øyeblikket, fordi vi må se hvilken situasjon vi vil være i på slutten av året – hvilken Kaufmanis vil være frisk, og til syvende og sist kan ingen si hvordan Ķibermanis vil komme seg», innrømmer Prūsis.

Kalendas lag vil også starte med en solid formasjon – med Lauri Kaufman, Arni Bebriš, Krista Linbenblatt, Ivo Dana Kleinberg. I tillegg vil unge pushere Edgars Ungurs, som ikke har noen racingerfaring ennå, og Mareks Lazdāns og Mairis Kļava, valgt ut i off-season pusher-testene, starte europacupsesongen.

Det latviske laget starter i år med den samme drakten de brukte forrige sesong. «For øyeblikket trenger vi ikke å forholde oss til det tekniske problemet – alt er bra med det. For øyeblikket må vi jobbe med folket for å ha en sterk tropp,» beskriver Prusis om den nåværende situasjonen.

Det latviske landslaget reiser til Norge 4. november, hvor den første europacupkonkurransen finner sted 16. november. Etter det blir neste stopp ved den utfordrende Altenberg-banen i Tyskland, etterfulgt av et stopp ved Eagles i midten av desember. Verdenscupsesongen starter i slutten av november på baner i Nord-Amerika, men etter årets slutt 7. januar fortsetter den i Europa med konkurranse på banen i Winterberg i Tyskland, hvor også latviske representanter deltar.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *