Sanitærpass ved grensene opphevet: reglene å vite for reisende

Siden 12. februar 2022 gjelder følgende regler ved grenser:

– For reisende vaksinert i henhold til europeiske forskrifter, er det ikke nødvendig med ytterligere test ved avreise. Bevis på en fullstendig vaksinasjonsplan blir tilstrekkelig for å ankomme Frankrike, uavhengig av opprinnelsesland, slik tilfellet var før distribusjonen av Omicron-varianten.

– For uvaksinerte reisende består plikten til å presentere negativ test for å reise til Frankrike, men tiltakene ved ankomst (test, isolasjon) oppheves når de kommer fra land på den «grønne» listen, preget av moderat sirkulasjon av viruset . Når uvaksinerte reisende kommer fra et land på den «oransje» listen, må de fortsette å presentere en tvingende grunn som rettferdiggjør behovet for at de kommer til fastlands-Frankrike og kan alltid bli utsatt for en stikkprøve ved ankomst. Reisende som tester positivt vil måtte isolere seg, i henhold til anbefalingene fra helsetrygden.

I tilfelle en nødsituasjon preget av utseendet til en variant som sannsynligvis vil utgjøre en risiko for økt overføring eller immunflukt, vil «nødbremsen»-mekanismen aktiveres og landet vil da bli plassert på den «røde» listen. , som innebærer, slik tilfellet er i dag, plikten til å fremlegge en tvingende grunn til å reise, plikten til å fremlegge negativ test ved avreise – inkludert for vaksinerte reisende ved en variant som har karakteristikken for rømningsimmun – og plikt til å gjennomgå en test ved ankomst med betinget plassering i karantene bestemt av prefektene og kontrollert av politiet.

Alle trafikkreglene og fargeklassifiseringen til landene kan konsulteres på regjeringens nettside.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *