Sanna Marin: «Uakseptabelt at privatlivet mitt fortsatt er i nyhetene»

Finlands tidligere statsminister Sanna Marin har nok en gang bedt landets medier om å slutte å snakke om privatlivet hennes. «Det jeg gjør privat har ingen sosial betydning», sa sosialdemokraten via Twitter. «Dette er uakseptabelt !»

Media har fattet særlig interesse for Finlands tidligere statsminister Sanna Marin når det gjelder private saker. Vil det forbli slik etter at du drar? (Foto: Laura Kotila / CC-BY 4.0)

Prejudikatene var støyende Yle.fi flere finske medieoppslag som ikke var relatert til Marins arbeid som politiker og MP. De siste årene har Marin gjentatte ganger krevd at fokus skal være på hans arbeid og ikke på hans person.

Det neste kapittelet i «Privat vs. Media» er åpen

«Jeg har ikke offentlig diskutert mine private anliggender. Kan du være så snill å stoppe dette», skrev hun til media, som så ut til å ha åpnet neste kapittel i en uendelig historie.

Så tidlig som i juni, da Marin trakk seg fra den politiske toppen – hun fungerte som Finlands statsminister fra desember 2019 til 20. juni 2023 – var rapporteringen om privatlivet hennes mens hun satt i regjering «overdrevet og grovt uforholdsmessig».

Marins forhold til det finske medielandskapet, spesielt til tabloidene, virker anstrengt, om ikke uopprettelig. Gjentatte rapporter var om overdreven festing og mulige kjærlighetsforhold. Det hele kulminerte i en (negativ) narkotikatest som Marin offentlig følte seg tvunget til å ta.

Vår FINLAND QUIZ

Vil du dele dette innlegget?

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *