Scenarier å se mens USWNT forbereder seg på å sikte mot historisk diskant

FIFA verdensmesterskap for menn kom til en dramatisk avslutning på søndag med Argentina som sikret en spennende seier over Frankrike i straffesparkkonkurranse, og heldigvis er det ingen grunn til å vende tilbake en dråpe av den entusiasmen. Det amerikanske kvinnelandslaget står sentralt på bare syv måneder, da de fire ganger mesterne forsøker å forsvare sin 2019-tittel i Australia og New Zealand ved 2023 FIFA verdensmesterskap for kvinner.

For første gang vil verdensmesterskapet for kvinner inneholde 32 lag, åtte flere enn i 2019. Flere nasjoner skal debutere, inkludert Vietnam, som møter USWNT i åpningskampen av verdenscupgruppene 22. juli. i Eden Park. i Auckland. Turneringen starter med en dobbel header 20. juli, hvor co-vertene New Zealand og Australia møter henholdsvis Norge og Irland.

Men nyhetene blir bedre: Team USA er tilbake i aksjon neste måned i New Zealand, hvor de vil avslutte en seks-dagers treningsleir med en serie med to kamper 17.-20. januar mot medvertene. . I tillegg vil USWNT også delta i SheBelieves Cup fra 16.-22. februar og vil være vertskap for Brasil, Canada og Japan i firelagsturneringen. Alle fire har allerede kvalifisert seg til verdensmesterskapet i 2023 og er rangert blant de 11 beste i verden – med USA på nr. 1, Canada på nr. 6, Brasil på nr. 9 og Japan på nr. 11.

I tillegg begynner verdensmesterskapet for kvinner i februar med en kvalifiseringsturnering, hvor 10 lag vil konkurrere om de tre siste plassene i 2023-turneringen.

Når det gjelder premiepengene, selv om de endelige tallene ennå ikke er offentliggjort, er det forventet at FIFA vil mer enn doble premiepengene for 2023. I 2019 i Frankrike var premiepengene for kvinner 30 millioner dollar – med amerikanske kvinner som tok hjem 4 millioner dollar. . – og rapporter tyder på at tallet når 69 millioner dollar eller mer for 2023. Selvfølgelig er det fortsatt langt unna premiepotten for verdenscuppen for menn i 2022, hvor Argentina tok hjem $42 millioner av totalt $440 millioner.

Les videre mens On Her Turf bryter ned det du trenger å vite før neste års niende utgave av verdenscupen for kvinner.


Når er verdensmesterskapet for kvinner i 2023?

Neste utgave av verdenscupen for kvinner finner sted fra 20. juli til 20. august med kamper i Australia og New Zealand. Telemundo vil være det eksklusive spanskspråklige hjemmet for turneringen, med streaming også tilgjengelig på påfugl.


Veteraner og nye ansikter fremhever USWNT-listen for verdensmesterskapet for kvinner i 2023

De amerikanske kvinnene skal ledes av stjerneveteraner, inkludert en 37 år gammel kvinne Megan Rapinoevinner av Soulier d’Or og Ballon d’Or i 2019, Alex Morgan, Becky Sauerbrunn og Christine Sinclaire.

Men en tilførsel av nytt talent er satt til å støtte opp om disse veteranene, ledet av spissen Sophie Smith og midtforsvarer Naomi Girma, som var lagkamerater i Stanford og strålte i den siste NWSL-sesongen. Smith, som vant 2022-mesterskapet med Portland Thorns, ble kåret til ligaens MVP, mens Girma tok prisene for Rookie og Defender of the Year. Andre unge stjerner å se på er Mallory Pugh24 og 20 år Trinity RodmanBallon d’Or finalist i år. Catarina Macaire23, er i ferd med å komme seg etter et revet korsbånd, men kan komme tilbake i slutten av februar.


USWNT på vei til å møte England i verdenscupfinalen for kvinner i 2023

de FIFA verdensmesterskap for kvinner 2023 trekning ble annonsert i oktober, med amerikanske kvinner og deres evige fiende England på hver sin side av spekteret. USA har som mål å bli det første kvinne- eller herrelaget som vinner tre verdenscuper på rad, etter å ha vunnet tittelen i 2015 og 2019. Men de møter en kamp i gruppe E-duoene deres, som inkluderer Nederland. Bas, som de beseiret i finalen i Lyon i Frankrike for fire år siden.

I SLEKT: VM for kvinner 2023 trekning, program, kampoppsett, grupper

Vietnam og et lag er ennå ikke bestemt også i gruppe E. Den plassen går til vinneren av februars gruppe A-kvalifiseringskamp, ​​som inkluderer Kamerun, Portugal og Thailand.

USWNT World Cup gruppeplan (hver time ET):

 • Fredag ​​21. juli: USA vs. Vietnam, 21.00 ET på Eden Park (Auckland, New Zealand)
 • Onsdag 26. juli: USA vs. Nederland, 21.00 på Wellington Regional Stadium (Wellington, New Zealand)
 • Tirsdag 1. august: USA vs. Portugal/Kamerun/Thailand, 3h00 ved Eden Park

USWNT, ledet av hovedtrener Vlatko Andonovsky, tjente sin plass i turneringen i juli i fjor under 2022 Concacaf W Championshiphvor de vant tittelen med en 1-0 seier over 2020 olympiske gullmedaljevinnere Canada og sikret plassen ved OL i 2024 i Paris.

De avsluttet 2022-kalenderåret med en rekord på 14-3-1, med alle tre tapene i årets siste måneder. Den sjeldne tapsrekka begynte med et 2-1-tap for England på det ikoniske Wembley Stadium 7. oktober, etterfulgt av et 2-0-tap for Spania 11. oktober og et 2-1-tap mot Tyskland 10. november. året på en høy note, og slo Tyskland 2-1 13. november.


Hvem spiller i verdensmesterskapet for kvinner 2023?

Totalt 32 nasjoner skal delta i verdensmesterskapet for kvinner for første gang, opp fra 24 i 2015 og 2019. Arrangementet startet som en 12-lagsturnering i 1991 og utvidet til å omfatte 16 land i 1999. Antallet har vært økt. til 24 lag før 2015-utgaven i Canada.

Foreløpig har 29 nasjoner kvalifisert seg til verdensmesterskapet for kvinner i 2023, med tre igjen som skal avgjøres i februar i en knockout-turnering. Gruppene er:

 • Gruppe A: New Zealand, Norge, Filippinene, Sveits
 • Gruppe B: Australia, Irland, Nigeria, Canada
 • Gruppe C: Spania, Costa Rica, Zambia, Japan
 • Gruppe D: England, vinner av gruppe B-kvalifiseringen (Chile, Haiti eller Senegal), Danmark, Kina
 • Gruppe E: USA, Vietnam, Nederland, gruppe A sluttspillvinner (Kamerun, Portugal eller Thailand)
 • Gruppe F: Frankrike, Jamaica, Brasil, gruppe C-kvalifiseringsvinnere (kinesisk Taipei, Panama, Papua Ny-Guinea eller Paraguay)
 • Gruppe G: Sverige, Sør-Afrika, Italia, Argentina
 • Gruppe H: Tyskland, Marokko, Colombia, Sør-Korea

Hva er formatet for verdensmesterskapet for kvinner i 2023?

De 32 lagene ble delt inn i åtte grupper på fire nasjoner. Hvert lag vil spille mot hvert lag i sin gruppe én gang, med de to beste lagene i hver gruppe som går videre til 16-delsfinalen.

Konkurransen går så videre til 16.-delsfinale (5.-8. august), kvartfinaler (11.-12. august) og semifinaler (15.-16. august). Kampen for å avgjøre tredjeplassen vil finne sted 19. august, med finalesett lørdag 20. august. Turneringen finner sted i ni byer over hele Australia og New Zealand, med finalen på Australian Stadium med 83 500 kapasitet i Sydney.


Portugal og Chile er blant 10 lag som fortsatt kjemper om verdensmesterskapet for kvinner

Konkurransen for å avgjøre de tre siste deltakerne i verdensmesterskapet for kvinner 2023 er planlagt til 18.–23. februar, med 10 lag fra seks konføderasjoner som deltar i kvalifiseringsturneringen. Verdenscupvertene New Zealand vil arrangere konkurransen på to av verdenscuparenaene, Waikato Stadium i Hamilton og North Harbor Stadium i Auckland.

De 10 lagene som så vidt gikk glipp av kvalifiseringen gjennom konføderasjonenes kvalifiseringsturneringer danner feltet for de interkontinentale kvalifiseringene for en siste sjanse til å kvalifisere seg til verdenscupen:

 • AFC (Asia): Kinesisk Taipei, Thailand
 • CAF (Afrika): Kamerun, Senegal
 • Concacaf (Nord-Amerika): Haiti, Panama
 • Conmebol (Sør-Amerika): Chile, Paraguay
 • OFC (Oceania): Papua Ny-Guinea
 • UEFA (Europa): Portugal

10-lagsfeltet ble deretter delt inn i to grupper på tre lag og en gruppe på fire lag. De er:

 • Gruppe A: Portugal (første frø), Kamerun, Thailand
 • Gruppe B: Chile (frø), Senegal, Haiti
 • Gruppe C: Kinesisk Taipei, Papua Ny-Guinea, Paraguay, Panama

De to øverste seedene, Portugal og Chile, sikret seg topplasseringene i henholdsvis gruppe 1 og 2, og fikk byes i første runde. Toppseedet i hver gruppe vil møte vinneren av kampen i første runde mellom de to useedede lagene i gruppefinalen. Dermed vil Kamerun møte Thailand for retten til å møte Portugal i gruppe A-finalen, mens vinnerne av Senegal-Haiti møter Chile i gruppe B. I gruppe C vil tredje og fjerde seed – Kinesisk Taipei og Papua Ny-Guinea – møte useedet henholdsvis Paraguay og Panama. Vinnerne av hver gruppe vil gi billettene sine til verdensmesterskapet i 2023.

OGSÅ FRA PÅ FELTET HANS: Summer Britcher og Emily Sweeney jakter pallplasser og slips i dobbelsylke for kvinner

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *