Schorndorfs feil bruker Kleinostheim

Ringer Bundesliga: Hösbacher nesten helt sikkert i kvartfinale – to ASV-kamper oppgradert

3 minutterDu må logge inn for å bruke denne funksjonen.

Mens Alexandrin Gutu (under) og Kleinostheim er trygge i kvartfinalen, har Schorndorfer (Ibrahim Ghanem) satt seg i en vanskelig posisjon på grunn av formfeil og må trolig ta omveien gjennom mellomomgangen. Foto: Jens Dorr

Foto: Jens Dorr


Hvem hadde trodd at gitt utviklingen de siste ukene og sesongens sterke konkurranse er:

Allerede før siste kampdag i gruppespillet i wrestlingligaen er de to Untermain-klubbene (nesten) sikre på å være i kvartfinalen og slipper å gå til den upopulære mellomrunden 27. og 29. desember. På grunn av en alvorlig formfeil av ASV Schorndorf, har det tyske ringerforbundet (DRB) revurdert to kampresultater de siste dagene, noe som betyr at Hösbach og Kleinostheim har passert ASV på rangering to og tre.

Resultat: i deres siste gruppekamp lørdag (19:30, Kultur- und Sportpark) mot outsideren AC Lichtenfels var uavgjort nok til at KSC Hösbach gikk direkte til sluttspillet. SC Kleinostheim passerte allerede før deres parallelle opptreden på RSV Rotation Greiz, siden Schondorf kunne utligne poengene, men tapte den direkte sammenligningen med SC.

Snart bare nordmenn ifølge passet

Hva skjedde? ASV Schorndorf, som kun har tapt mot sportsmesterne og gruppevinnerne Wacker Burghausen og Hösbach, brukte Felix Baldauf i den gresk-romerske lett tungvektsdivisjonen i tre kamper i andre omgang. Baldauf er født i Tyskland og har kun norsk pass. Derfor skal den kun rangeres med brytingspoeng, men klassifiseres som EU-utenlandsk – i bryting har Norge i motsetning til politikk EU-status.

Dermed burde Baldauf vært regnet blant de maksimalt fire utlendingene en Bundesliga-klubb kan mønstre per kamp. Schorndorferen stilte ham opp som tysker, selv om brytekortet hans også identifiserer ham som norsk. Dette avviket ble bare lagt merke til av dommeren under Schorndorfers siste opptreden i Lichtenfels. Tidligere i Kleinostheim og mot Burghausen hadde statusmotsigelsen sluppet unna dommerne.

Visepresidenten for DRB, Manuel Senn, bekreftet også fakta beskrevet overfor vårt medieselskap. Han la også til at Baldauf avviste dommerens spørsmål til Lichtenfels om han hadde et tysk pass i tillegg til det norske passet.

Fem fremmede tilkalt

Inkludert Baldauf tilbød Schorndorfer fem utlendinger hver til Kleinostheim og mot Burghausen og Lichtenfels. Kampen i Kleinostheim hadde allerede blitt scoret 40-0 for vertene på grunn av nok en Schorndorfer-formfeil – ASV brukte en mindreårig atlet. Nå har DRB konvertert Baldaufs sportslige seire over Burghausen og Lichtenfels til 0:4-tap, der Schorndorf tapte begge lagkampene med knepent.

Som et resultat inntar ASV for øyeblikket fjerdeplassen i østgruppen og må helt sikkert møte Alemannia Nackenheim (femte i vestgruppen) 27. og 29. desember for dermed å nå kvartfinalen i Bundesliga. For går det normalt på lørdag, vinner KSC Hösbach klart mot Lichtenfels og sikrer dermed andreplassen foran SC Kleinostheim.

Første rett hjem

For kvartfinalen ville det bety: The Hösbachers ville være vertskap for Group West tredjeplasserte Red Devils Heilbronn 7. januar og reise til Heilbronn 14. januar. Kleinostheimerne skulle også ha hjemmekamp 7. januar, og møte finalistene fra vestgruppen. Det er foreløpig KSV Köllerbach, som kan bytte plass med lederne ASV Mainz denne helgen. Også her har DRB berammet omkampen til 14. januar.

Det er fortsatt uklart om de to Untermain Bundesliga-lagene faktisk ville konkurrere om sine kvartfinale-hjemmekamper på samme tid 7. januar. Høsbacherne har imidlertid allerede annonsert at de absolutt ønsker å beholde dette populære lørdagskveldsmøtet. Neste Untermain-derby kan komme etter hvert som sesongen skrider frem, tidligst i finalen.

JENS DORR

Hva skjedde hvis? ? – Mulige scenarier på lørdag

ikke KSC Hoesbach seier (18:8 poeng) Lørdag mot Lichtenfels er han definitivt nummer to i gruppen foran SC Kleinostheim (18:8). Hösbach vant den direkte sammenligningen. Kleinostheim leder på sin side i en direkte sammenligning med Schorndorf (16:10) og kan derfor ikke lenger falle bak konkurrentene.

ikke Hösbach taper og Schondorf vinner (mot Nürnberg) ville Kleinostheim bli nummer to med uavgjort. Hösbach og Schorndorf ville stå uavgjort; den direkte sammenligningen ville tale for Schorndorf – Hösbach bør gå videre til mellomrunden.

ikke Hvis Hösbach og Kleinostheim taper, men Schorndorf vinner, ville disse tre lagene bli uavgjort og en treveis sammenligning ville bli dannet. Igjen, Schorndorf ville være i en ulempe på grunn av 0:40 i Kleinostheim; Hösbach ville ligge rett foran på tredjeplass bak Kleinostheim. ()

ny kommentar

nye kommentarer

Det er ennå ikke skrevet noen kommentarer til dette emnet.

laste

Inkluder artikkelen

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *