Selv Fritz kunne ikke stoppe Djokovic, som vil spille for en rekord sjette Tournament of Champions-tittel – ČT sport – Tsjekkisk TV

Djokovic (35) har nådd finalen i Tournament of Champions etter fire år og ligger på åttende plass sammenlagt. Ruud, som er tolv år yngre, skal spille om trofeet for første gang i sesongfinalen i ATP Tour, og for å vinne tittelen må han slå vinneren av 21 Grand Slams for første gang i karrieren etter tre tap.

Djokovic avgjorde det første settet av tie-break med et pausepunkt på 6:5. Starten på det andre settet gikk imidlertid ikke bra for den tidligere verdens nummer én og Fritz tok ledelsen 2:0. Den 25 år gamle amerikaneren opprettholdt ledelsen på 5-4 da han hadde sjansen til å utligne på egen serve.

Djokovic tok imidlertid serven sin og avsluttet kampen i den andre matchens tie-break, og vant 8:6. «Etter i går prøvde jeg mest å komme inn i en rytme. Jeg kjempet hardt og er fornøyd med seieren, for det var ikke noe strålende på tennissiden min,» sa vinneren, som er slått i tre og et kvarter timer på fredag ​​i finalekampen i gruppespillet med russiske Daniil Medvedev.

«Jeg startet egentlig ikke det andre settet best, jeg måtte være tålmodig. Men i tider som dette kan jeg ta det til neste nivå og holde hodet kaldt,» sa Djokovic, som er ett skritt unna. -tidspremie i tennisens historie. Den ubeseirede vinneren av Tournament of Champions vil motta en sjekk på $4 740 300, og Ruud kan ikke være det, etter å ha tapt for Rafael Nadal i det siste gruppespillet.

Djokovic triumferte i Tournament of Champions i årene 2008 og 2012 til 2015. Med fem triumfer deler han andreplassen på stillingen med Ivan Lendl og Pete Sampras. Den mest suksessrike spilleren i sesongens siste event er Federer med seks titler.

Djokovic kan også bli den eldste vinneren av Tournament of Champions. Denne rekorden tilhører også Federer så langt. Sveitseren, som trakk seg i september, vant i 2011 30 år gammel.

Ruud (23) gikk videre til finalen i sin andre opptreden i Tournament of Champions. Han kom seg gjennom med en sliten Rublyov som sikret semifinalen med fredagskveldens tresettkamp med Hellas Stefanos Tsitsipas på 70 minutter. På stillingen 1:2 vant Ruud ni kamper på rad og mistet bare litt rollen på slutten av kampen, da han lot Rubljov redusere fra 1:5 til 4:5. etterpå fullførte han imidlertid kamp med et rent spill.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *