Skihopping. Fannemel sin vanvittige helg. Han skulle avslutte karrieren på søndag, og han skal til TCS

– Jeg skulle til Finland med følelsen av at dette ville bli de to siste konkurransene i mitt liv – betrodde Anders Fannemel til Dagblet. Ting tok imidlertid en uventet vending. Nordmannen, takket være gode hopp i Ruka, vant retten til å delta i Four Hills Tournament, der han skal delta for første gang på fire år.

«Ikke mange visste om det, bortsett fra noen få lagkamerater. Vi satt fredag ​​kveld i badstuen, hvor vi alltid er ærlige med hverandre – innrømmer den tidligere verdensrekordholderen for lengden på hoppet. Situasjonen tok imidlertid en uventet vending. Fannemel vant Continental Cup singelkonkurranse på lørdag og ble nummer tre på søndag. En uke tidligere hadde «second league»-konkurransen blitt nummer niende og åttende. Disse resultatene ga ham en ekstra plass for Norge i den 71. 4-Hills-turneringen.

Det er riktig at sammensetningen av «vikingene» for det tysk-østerrikske arrangementet ennå ikke er offentliggjort, men sjefen for den lokale hoppbakken, Clas Brede Braathen, presiserte at den sjuende plassen til laget vil bli okkupert av den ene. hvem vant den. Han begynner å ligne mer og mer. Dette er veldig gode nyheter for oss, sa Braathen.

Fannemel har 12 pallplasser (inkludert fire seire) i verdenscupkonkurranser, samt lagmedaljer ved verdensmesterskap og verdensmesterskap i skiflyging. I 2017/-sesongen endte han på tredjeplass i Four Hills-turneringen. De siste årene har han imidlertid slitt med kroniske helseproblemer.

Nordmannens problemer startet i Wisła sommeren 2019. Fannemel rev da et leddbånd i kneet og klarte ikke å drive med idrett på mange måneder. Det var først i år, etter mer enn to år med intensiv innsats, at han fikk sykepenger for den tiden han ikke kunne hoppe. «Det tok meg lengre tid enn jeg trodde,» forklarte han for en tid siden. – Det er bra at saken er avgjort, men jeg vil helst at den varer under to og et halvt år. Jeg ga ikke opp fordi reglene er klare. Hvis jeg får en inntekt som gir meg rett til pensjon, har jeg også rett til stønad.

Deretter la han til at han var over gjennomsnittet sta og fast bestemt på å komme tilbake på toppen av verden. Han indikerte imidlertid at sesongen 2022/23 vil være hans siste forsøk. «Jeg tåler ikke den typen vinter jeg hadde forrige sesong. Forhåpentligvis vil jeg være god nok til å hoppe inn i verdenscupen. Cuptotalen hans forrige sesong var bare seks poeng.


Adrian Dworakowski, kilde: Dagbladet

publikum: (810)
kommentarer: (3)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *