Skip fra den første permanente NATO-flåtegruppen ankommer havnen i Riga

SNMG1 består av den nederlandske fregatten Tromp, den norske fregatten Roald Amundsen, den danske fregatten Esbern Snare og det norske tankskipet Maud. SNMG1 er kommandert av Commodore Jeanette Morang. Disse regelmessige havnebesøkene styrker samarbeidsbåndene med de allierte og viser deres vilje til å opprettholde sikkerhet og forsvar i vannet i Østersjøen.

Før besøket i Riga deltok SNMG1 i militærøvelsene «Joint Warrior», som trente opp beredskapen til å reagere på enhver type trussel, avhengig av den eksisterende geopolitiske situasjonen.

Østersjøregionen er strategisk viktig ikke bare for europeisk sikkerhet, men også for den nordatlantiske traktatorganisasjonen som helhet – seks medlemsland i alliansen grenser til Østersjøen og to andre land i regionen har sendt inn søknader om NATO-medlemskap.

SNMG1 er en av NATOs fire stående marinestyrkegrupper. NATOs stående sjøstyrker inkluderer de maritime komponentene i NATOs responsstyrke, som fungerer som umiddelbare reaksjonsstyrker, i stand til umiddelbare operasjoner hvor som helst. NATOs stående marinegrupper er ansvarlige for å gi alliansen stående marinestyrker alltid til sjøs, i stand til å utføre oppdrag i tider med fred og krise. Deltakelse i allierte marineøvelser og trening opprettholder beredskapen ved å sikre samarbeid og interoperabilitet til sjøs.

den 30. oktober fra 12:00 til 15:00 ved MK-3 og MK-4 bryggene i Riga Passenger Port, vil innbyggerne få muligheten til å lære om tre av de fire krigsskipene til den første permanente marinegruppen i Riga. , samt se det militære utstyret til 1. Riga Brigade av nasjonalgarden og Battle Group of the NATO Extended Presence i Latvia. Fartøy vil ikke bli åpnet for inspeksjon.

Under arrangementet vil inngangen til MK-3- og MK-4-køyene være fra siden av passasjerterminalen, mens utgangen vil være på nivå med Vanšu-broen.

Vi informerer om at av sikkerhetsmessige årsaker kan beboernes personlige eiendeler bli sjekket tilfeldig ved inngangen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *