Skiskyttere går inn i sesongen med en rekke endringer, de tror på en vellykket endring

Oppdater: 21/11/2022 18:41
Utstedt av:

Praha – Med en rekke endringer i trener-, service- og racingteamet, vil tsjekkiske skiskyttere gå inn i den nye verdenscupsesongen som starter neste uke. Etter Beijing-OL overtok trener Michael Málek det foryngede herrelaget, norske Ole Björn Tretterud er ny leder for militæret og østerrikske Benjamin Eder står for skislipingen. Hovedhåpet bør imidlertid forbli den siste vinneren av den lille krystallkloden av utholdenhetsløp og den tiende kvinnen i SP-klassifiseringen, Markéta Davidová.

«Vi er i starten av en ny fireårssyklus. Det har skjedd mange endringer etter OL. Jeg tror de vil være positive. Vi har fullført generasjonsskiftet i herrelaget og vi har ledet et flott damelag. av Marketa,» sa fagforeningsleder Jiří Hamza på pressekonferansen. «Vi har store utfordringer foran oss. I tillegg til det årlige verdenscupen i Nové Město i Moravia, venter verdensmesterskapet på oss her i 2024,» la Hamza til.

Den nye utgaven av verdenscupen starter neste uke i Kontiolahti. Herrene starter sesongen i Finland med et utholdenhetsløp tirsdag, kvinnene en dag senere. Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký, Tomáš Mikyska, Mikuláš Karlík og Jonáš Mareček er nominert til åpningsarrangementet. Jessica Jislová, Lucie Charvátová, Eliška Václavíková, Tereza Voborníková dukker opp i damelaget sammen med Davidová. Tereza Vinklárková, Kristýna Otcovská, Vítězslav Hornig og Adam Václavík starter sesongen i IBU-cupen.

– Hver av konkurrentene har imidlertid en åpen dør, og hvis han viser en prestasjon som treneren kan legge merke til, kan han gå til verdenscupen, sa sportsdirektør Rybář.

Landslaget inkluderer ikke lenger Eva Puskarčíková, Tomáš Krupčík, Milan Žemlička eller Natálie Jurčová, som avsluttet karrieren etter forrige sesong. «Evik vil bli savnet. Hun var en drivkraft når det gjelder godt humør og en konstant i individuelle og lagprestasjoner. Vi jobber med å finne en passende kandidat til å erstatte henne,» sa assisterende trener Jiří Holubec.

Mens Norges Egil Gjelland forble hovedtrener for kvinner, erstattet tidligere juniortrener Málek Rybář for herrene. Den 46 år gamle treneren kommer tilbake til A-laget etter fire år og skal fortsette sitt tidligere arbeid med juniorene. I rollen som skytetrener vil han få hjelp av olympisk mester i sportsskyting, Matthew Emmons.

«Vi har vært knyttet sammen i flere år, og vi har alle kjent hverandre i lang tid. Men det er noe annet. Gutter oppfører seg litt annerledes. unge gutter som ønsker å få tilgang til disse stillingene. Jeg håper det vil lykkes i fremtiden, sa Málek.

Ved sesongstart vil det ikke være noen konkurrenter fra Russland og Hviterussland, som ble ekskludert av Den internasjonale skiskytterunionen (IBU) på grunn av krigen i Ukraina. «Sesongen vil bli litt preget av dette, men jeg er glad for at skiskyting sto hardest imot. Vi ekskluderte til og med forbundene og en retur er først mulig etter krigens slutt. Jeg er glad for at vi beholdt en prinsippposisjon og det er ingen annen vei.Veddeløpsbanen vil nok mangle konkurranse, men inntil andre ting er løst, må sporten stå til side, sier Hamza, som er visepresident i IBU.

Foruten hjemme-VM i Nové Město i Moravia fra 2.-5. mars, vil høydepunktet for de tsjekkiske representantene være verdenscupen i Oberhof (8.-19. februar). «Forberedelsen gikk relativt knirkefritt, som er grunnlaget. Endringene vil først gjenspeiles i løpet av de neste månedene og vi får se om vi er på rett vei. Jeg tror at de nye implementeringsteamene har klart alt og ser frem til sesongen med optimisme. Vi kan ikke si fem år på rad at vi går gjennom et generasjonsskifte. Vi går inn i en syklus der vi forventer at resultatene vil øke, og det tror jeg at de vil gjøre,» la Hamza til.

skiskyttersesongen

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *