Skituren starter. I Val Müstair vil også fem tsjekkiske skiløpere delta – ČT sport – tsjekkisk fjernsyn

Norske Johannes Hösflot Klaebo forsvarer herretittelen. Fjorårets vinner, Natalya Nepryaeva fra Russland, vil ikke konkurrere ettersom det internasjonale skiforbundet (FIS) har ekskludert konkurrenter fra Russland og Hviterussland på grunn av krigen i Ukraina. Favorittene er SP-leder Paal Golberg fra Norge, i kvinnekategorien er den nåværende nummer én landsmannen Tiril Udnes Wengová, som leder foran amerikanske Jessie Diggins.

Novák, 26, ønsker å bekrefte den oppadgående trenden. Karlovy Vary-innfødte ble nummer tjueåttende i fjor og ønsker nå å angripe de ti beste. Den eneste vinneren av den tsjekkiske Touren er Lukáš Bauer (2008, 2010). «Hvis Michal fortsetter de flotte prestasjonene han har vist siden starten av sesongen, tror jeg kampen om de ti beste vil være ekte. Jeg tror det ville vært en fantastisk suksess,» sa han. trener Jan Frank.

Razýmová returnerer til toppturen. Den 31 år gamle konkurrenten, som før svangerskapet var på topp ti i verdenscupen, reiste til Alpen Cup-arrangementene i det østerrikske feriestedet St. Ullrich am Pillersee, hvor hun ble nummer to. «Det er fortsatt bare Europacupen. Konkurransen der er forskjellig hver gang og det er vanskelig å trekke konklusjoner fra det. Verdenscupen er noe helt annet. Jeg har ingen spesifikke forventninger. Vi vil nå se i Touren hvordan Kačka vil være i form og velvære.» la Frank til.

Tsjekkerne gikk glipp av siste del av verdenscupen før Tour de Ski i Davos og ble ferdig med treningen. «Novák, Janatová og Beranová løp mest av hele laget, så vi prioriterte forberedelsene. verden. Alt i alt synes jeg det var et godt skritt,» sa Franc.

Beranová, 24, vant nominasjonen takket være sine utmerkede resultater i spurten. Hun ble nummer sju i finske Ruka og enda en plass høyere i norske Beitetölen. «Hennes mål vil være å komme til sprinten i Val di Fiemme, og hun vil ikke starte løp lenger. Vi vil at de andre skal gi alt,» sa Franc.

Etter sprinten lørdag går et løp på ti kilometer med massestart i klassisk teknikk dagen etter i Sveits. Deretter flytter serien til Obertsdorf, Tyskland, hvor først et 10 kilometers løp med intervallstart vil finne sted (3. januar) og deretter en 20 kilometer fristil-jakt (4. januar). Mål blir Val de Fiemme, hvor det blir sprint (6. januar), klassisk masseløp på 15 kilometer (7. januar) og friteknikkløp på ti kilometer med siste stigning til Alpe Cermis (8. januar).

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *