Skjebne: 42 år gammel fisker dør kort tid etter tur til Norge

René Berkholz kunne presentere sin siste storfangst til sin mor. Han sorterte de enorme mengdene fisk han og kameratene fanget på sin siste tur til Norge i fryseren hjemme. Dessverre kunne ikke den livsglade mannen spise ørreten lenger.

Monika Berkholz er glad for at gutten hennes i det minste kunne reise tilbake til favorittlandet. Før det hadde koronakrisen to ganger ødelagt 42-åringens planer for Skandinavia. Det virket til slutt i september 2022. I timene med smerten har de etterlatte i det minste vissheten om at hans siste dager var lykkelige.

Jobber for Piepenbrock

Enten det var bygningsrenseren ansatt i Piepenbrock-bedriften, som sist hadde jobbet ved jernstøperiet i Torgelow, fiske i nord hadde allerede mistanke om at det gikk mot slutten, ingen vet. Moren hans sier at han hadde slitt med kraftig hoste i flere måneder og var veldig bekymret for hennes yngste. Han på sin side avfeide det hele som ikke så verst og satte i gang.

+++ De 10 viktigste reglene for MV-fiskere +++

Fabrikkarbeideren døde brått i midten av måneden. Monika Berkholz hadde gått ut den siste dagen etter frokost sammen – da hun kom hjem lå han død på sofaen. «Kunstlegen forsikret meg senere at det gikk fort og at han ikke trengte å lide, i hvert fall en liten trøst.» Han ble gravlagt i Viereck.

Les også: Denne sportsfiskeren er spesielt stolt av den 22 kilo tunge karpen

Hva det er å miste et barn kan ingen som ikke har vært i en slik situasjon forstå, forsikrer dessverre pensjonisten. Hun ble reddet av sin fetter rett etter hennes død. I dagene som fulgte, hovedsakelig fra venninnene, hennes mange venner og selvfølgelig datteren, som hun holdt kontakt med på telefon. Katrin kan fortsatt ikke tro tapet av broren.

han savner nevø

Det var så naturlig at «Bergi», den unge mannens kallenavn, alltid var der. Julen 2020 bygde han nok en huske for nevøen Matty. Hver gang gutten svinger på den i Zeesen, vil han minnes onkelen med takknemlighet. Døden gravde et dypt hull i hans mange bekjente og naboer, for de kunne regne med «Bergi», enten de trengte hjelp til å bygge, måke snø eller hogge ved. Ungkaren var rask med å spørre og ba aldri om noe tilbake, bekrefter vennene hans. Musikk var også hans store lidenskap. I lang tid var René Berkholz en del av teamet til nattklubben «Soundtheke», velkjent i regionen. Han opptrådte også på fester og bursdager i privatlivet. Mesteparten av tiden ble treffene skrudd opp. Han kunne ikke gjort det uten Andrea Berg, Roland Kaiser og Maite Kelly.

Også interessant: Hvalross Freya avlivet etter båtangrep

Siden avdøde var tekstsikker som ingen andre. Ikke rart, tross alt, at radioen hans aldri ble slått av når han kjørte bil eller chillat i den lille garasjen sin, noe som dessverre noen ganger skaffet ham irritasjonen til lokale innbyggere. «Men det var sånn, sønnen min», sier Monika Berkholz som etter begravelsen sist lørdag bare sakte innser at hun nå er alene på gården sin. Urnen til hennes yngste ble senket i bakken ved siden av kisten til faren hennes, som døde for tolv år siden. Siden han aldri kunne forsone seg med tapet, er Monika Berkholz overbevist om at det var den riktige avgjørelsen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *