Škoda Fabia RS Rally2 feirer sine suksesser: første løp, første seier

Designerne til bilprodusenten Mladá Boleslav har god grunn til å glede seg. Den første bilen levert til kundeteamet vant en gruskonkurranse i Tyskland.

Den nye generasjonen av Mladá Boleslav-rallyspesialen har fått en flott debut. Bilen, hvis mannskap besto av den norske sjåføren Andreas Mikkelsen og co-driver Norstein Eriksen, avsluttet den tyske Lausitz-Rallye med en overbevisende seier.

Den første Škoda FAbia RS Rally 2-kundebilen gikk til det tyske laget Toksport WT, som vanligvis melder seg på Škoda-biler i FIAs verdensmesterskap i rally i WRC2-kategorien. Ved å distribuere bilen i LAusitz-Rallye, som er en av de mest krevende gruskonkurransene i Sentral-Europa, designet teamet deretter en utvidet shakedown som sådan for å gjøre seg kjent med bilen og dens beste innstillinger.

Samtidig var ikke løpet helt enkelt, som nevnt av regjerende verdensmester i WRC2, Andreas Mikkelsen, som satt ved rattet i bilen. Men med co-driver Torstein Eriksen mestret de det vanskelige sporet og avsluttet med en fin 20 sekunders ledelse for seieren.

«Vi hadde en fantastisk dag. Škoda Fabia RS Rally2 var fantastisk,«, sa han etter å ha feiret seieren.»Rally er alltid annerledes enn testing. Vi gjorde flere endringer under konkurransen og de gjorde bilen bedre og bedre. Det er selvfølgelig eksepsjonelt å oppnå den aller første seieren til Škoda Fabia RS Rally2-bilen«, berømmet Mikkelsen den nye spesialen, som rapportert av nettstedet til Škoda Motorsport.

LAusitz-Rallye-løpet, den siste begivenheten i European Rally Trophy 2022, finner sted på serviceveiene til tidligere dagbrudd av brunkull eller fortsatt i drift nær den polske grensen. Det allerede krevende løpet ble ytterligere komplisert av kraftig regn før start, som førte til stående vann og dannelse av dype hjulspor under konkurransen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *